50 İşçi amonyaktan zehirlendi

50 İşçi amonyaktan zehirlendi
26 Eylül 2012 00:27

Manisa’da faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen amonyak gazı sızıntısı sonucu 50 işçi zehirlendi.

 

 
Manisa’nın Çobanisa beldesinde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen amonyak gazı sızıntısı sonucu 50 işçi zehirlendi.
 
Edinilen bilgiye göre, salça ve kurutulmuş domates üretimi yapılan bir fabrikada, saat 19.50 sıralarında vardiya değişimi sırasında, amonyak gazı sızıntısı meydana geldi. 50 işçi gazdan etkilendi. İşçilerden 15’i Manisa’da devlet hastanesi ve özel hastanelere kaldırılırken, 35’i ise Turgutlu Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Amonyak gazının etkisine maruz kalan kişilerin elbiseleri çıkarılırken, hastanelerdeki personele ve basın mensuplarına da ağız maskeleri dağıtıldı. Ayrıca İzmir Acil Afet Durum Müdürlüğü’nden bir ekibin Çobanisa beldesine doğru yola çıktığı ve fabrika çevresinde sızıntının devam edip etmediği konusunda kontroller yapacağı bildirildi.
 
Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, gazdan etkilenen 50 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, Manisa ve Turgutlu’daki hastanelerde müşahade altına alındıklarını belirtti. Yalınalp, olayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığını kaydetti.
 
Fabrikada çalışan işçilerden sorumlu taşeron firmanın sahibi Süleyman Zengin ise, yaptığı açıklamada, zehirlenen işçilerin sigortasının olduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, fabrikada çalışan diğer işçilerin de tedbir amacıyla sağlık kontrolünden geçtiğini kaydetti.
 
Öte yandan olayı duyan hasta yakınları hastanelere akın etti.
 
Amonyak gazından zehirlenerek hastaneye kaldırılan işçilerden bazılarının isimleri ise şöyle:
 
“Rahşan Denli, Leyla Kaya, Fatma Bayram, Kezban Özden, Zelal Başak, Besna, Aykaç, Helal Başak, Zeynep Aykaç, Hülya Aykaç, Berivan Güneş, Recai Aslan, Melahat Davascan, Uğur Yuva, Besna Ben, Zeliha Mintaş, Serpil Yağız, Burcu Çiftçi, Akise Orak, Bahar Yuva, Burcu Çiftçi, Saliha Aykaç, Güney Özçelik, Suna Güney, Mustafa Altun, Yeter Kaya, İlknur Ataç, Ayşe Karaaslan, Yusuf Halisdemir, Rıdvan Dündar.”