5 Yıldızlı Otellerde Ecevitçi Olunmaz

5 Yıldızlı Otellerde Ecevitçi Olunmaz
4 Kasım 2011 20:39

5 Yıldızlı Otellerde Ecevitçilik Olmaz!

 

DSP Eski Genel Başkan Yardımcısı , İstanbul eski milletvekili , ve DSP’nin son kurultayında genel başkanlığa aday olan Hasan Macit HH’ye konuştu.Macit , Bülent Ecevit’in vefatının yıldönümünde çok özel açıklamalar yaptı.Macit , CHP’nin 5 yıldızlı JW Mariotte Otel’de Ecevit’i Anma Etkinliği yapmasını eleştirdi.

 

HH –  Ankara

 

5 YILDIZLI OTELLERDE ECEVİTÇİLİK OLMAZ

 

Rahmetli Bülent Ecevit insan üzeri bir nezakete ve inceliğe sahip bir liderdi. Ecevit halkçı kimliğiyle her zaman halkıyla iç içe olmuş bir liderdi. Ölüm yıldönümünde CHP’nin 5 yıldızlı , halktan uzak otellerde Bülent Ecevit gibi halka mal olmuş bir lideri anması çok anlamsızdır.Çünkü Ecevit insanüstü tevazuyla yaşayan bir liderdi. Öyle ki biz siyasilerin özeleştiri yapması ve ‘Ecevit gibi nasıl yaşarız?’ Demesi gerekmektedir.Yoksa hem lüks yaşayıp hem Mercedeslere binip hem de Ecevit Çizgisinde olmak mümkün değildir.Ecevit hiçbir yerde vip kullanmazdı. 5 yıldızlı otellerde siyaset yapanları halk birgün siyaset dışına iter.

 

DSP ECEVİT’E HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI

 

Bülent Ecevit’i anmak sadece CHP’ye ait değildir. Ecevit DSP’li olarak vefat etti. Şunu söylemekte fayda var DSP’liler her zaman Ecevit’e ve onun fikirlerine sahip çıkmışlardır ve çıkacaklardır. Ancak şimdiki DSP Genel Başkanı Sayın Masum Türker bu konuda samimi değil. Ecevit’i anma etkinliği yapamıyor ama DSP örgütü Ecevit’e sahip çıkıyor.Şunu sizler aracılığınıza söyleyeyim : DSP Ruhu ve DSP’liler halen ayaktalar ve Ecevit Fikirlerini yaşatıyorlar.

 

ECEVİT’İN EV MESELESİNİN YANSITILIŞI HOŞ DEĞİL

 

Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan ve CHP’nin satın alacağı iddia edilen evinin böyle konuşulması şık değildir. Ben açıkçası Recai beyin parasal bir tasayla bu meseleye dahil olduğuna ihtimal vermek istemiyorum.Kaldı ki satılması da doğru değil. Ecevit o evi Recai beye otursun diye verdi.Satılması doğru değildir.Siyasiler burada Ecevit’in halk üzerindeki itibarını kullanmak istiyor.Bu doğru bir yaklaşım değildir.