5 bin kişi uğurladı

5 bin kişi uğurladı
15 Şubat 2012 14:18

Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram, Erzincan’da toprağa verildi.

Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram, Erzincan’da toprağa verildi.

 

Şırnak’ın Uludere İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen 31 yaşındaki Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram, memleketi Erzincan’da 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

 

Törende, şehit düşen eşinin ay-yıldızlı tabutuna oğlu ile birlikte sarılarak ağlayan Esra Bayram yürekleri dağladı.

 

31 yaşındaki evli ve bir erkek çocuk babası Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram’ın cenazesi bugün ailesinin oturduğu Altınbaşak Beldesi’ne getirildi. Murat Bayram’ın cenazesi babasının evine getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

 

Ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın babası İsmail Bayram, annesi Emiş Bayram, eşi Esra Bayram ve oğlu, 6 yaşındaki Berke şehitleri için gözyaşı döktü.

 

Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın cenazesi burada ailesi ve yakınlarından ‘Helallik alınması’ ardından cenaze namazı kılınması için Altınbaşak Beldesi Cemevi’ne götürüldü.

 

Altınbaşak Cemevi’nde cemevi dedesi Erdal Balcı, tarafından kıldırılan cenaze namazına Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır 3’nücü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Artar, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 

Cenaze namazı öncesi şehit Murat Bayram’ ın kız kardeşi Mehtap Bayram, fenalaşarak bayıldı.

 

Cenaze namazı sırasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Artar da, gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazını kıldıran Cemevi dedesi Erdal Balcı, namaz öncesi yaptığı konuşmasında terörü lanetledi.

 

Şehit Murat Bayram i kılınan cenaze namazı ardından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Top arabasında taşınan şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ ın cenazesinin ardından eşi Esra ve oğlu Berke de gözyaşları dökerek yürüdü. Top arabası ile yine bir süre taşınan şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın cenazesi daha sonra cenaze aracına alınarak toprağa verilmek üzere Altınbaşak Beldesi Mezarlığı’na götürüldü.