48 saatte üçüncü saldırı

48 saatte üçüncü saldırı
25 Ağustos 2012 13:59

PKK, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde bulunan Omurlu Küyü’ndeki Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’nın üs bölgelerine saldırı düzenledi. Askerler, saldırıya anında karşılık verdi. PKK, Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na dün de iki kez saldırmıştı. Saldırılarda bir asker şehit olmuş, beş asker de yaralanmıştı.

PKK saldırılarında 2 günde 1 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na saldıran PKK’lı teröristler, bugün de taburun üs bölgelerini hedef aldı. Üs bölgelerine roketatar, havan ve uzun mnamlulu silahlarla yapılan saldırıya askerler anında karşılık verdi. Saldırı ardından hava destekli operasyon başlatılırken, bölgede yer yer sıcak catışmaların çıktığı belirtildi. Bu arada Hakkari-Van Karayolu’nun 22. kilometresinde bulunan Kırıkdağ Köyü yakınlarında yola döşenen bir mayın tespit edildi. Askerlerin, yol arama, tarama çalışmaları sırasında tespit edilen mayın, karayolu trafiğe kapatıldıktan sonra yerinde patlatılarak imha edildi. İmha işleminin ardından da yol tekrar ulaşıma açıldı.   

DÜN 24 SAATTE İKİ SALDIRI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde bulunan Omurlu Köyü’ndeki Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na PKK’lılar dün de iki ayrı saldırı düzenlemişti.

Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na önceki gün düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.

PKK’LILAR TENDÜREK’TE 4 ARACI YAKTI, 1 KİŞİYİ KAÇIRDI

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı’nda yol kesen bir grup PKK’lı, 1 TIR, 2 kamyonet ve 1 kepçeyi ateşe verdi. Teöristler, 1 kişiyi kaçırdı, kaçmaya çalışan kadın sürücüyü de yaraladı.

Olay, dün saat 22.00’de Doğubayazıt-Van karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan Tendürek Dağı mevkiinde meydana geldi. Karayolunda genişletme çalışması yapan ‘Vantaş’ firmasına ait şantiyeye gelen 5 PKK’lı 1r TIR, 2 kamyonet ve 1 kepçeyi ateşe verdi. PKK’lılar daha sonra kepçe operatörü 22 yaşındaki Zeydin Sargot’u yanlarına alarak gecenin karanlığında kayboldu. Kaçmaya çalışan ve olanları gören Güler Karael’in kullandığı otomobil, PKK’lılar tarafından tarandı. Hafif yaralanan Güler Karael, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yanan araçlar tamamen kullanılamaz hale gelirken, PKK’lıların yakalanması ve kaçırılan kepçe operastörünün kurtarılması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.