33 yıl sonra gelen itiraf

33 yıl sonra gelen itiraf
25 Mayıs 2012 14:18

ABD’de bundan tam 33 yıl önce, 25 Mayıs 1979’da kaybolan Etan Patz’la ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Pedro Hernandez isimli şüpheli, o dönem altı yaşında olan çocuğu öldürüp, cesedini çöpe attığını itiraf etti. Hernandez’in kanser olduğunu öğrendikten sonra suçunu itiraf etmeye karar verdiği öne sürüldü.

New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly tarafından yapılan açıklamaya göre, 51 yaşındaki Hernandez polise verdiği ifadede, gazoz ısmarlama vaadiyle kandırdığı Patz’ı, çalıştığı markete getirdiğini, ardından da boğarak öldürdüğünü söyledi.

Küçük çocuğun cesedini poşete koyup, civardaki bir çöp konteynerine attığını belirten Hernandez, ikinci dereceden cinayet suçundan yargılanacak.

ABD’de 1980’li yıllarda kayıp çocuklarla ilgili ülke çapında kampanya başlatılmasına neden olan olayla ilgili sır perdesi, Hernandez’in önceki gün New Jersey’nin Camden bölgesinde gözaltına alınmasıyla aralandı.

Söz konusu gözaltı, FBI ve New York polisinin geçtiğimiz ay, Manhattan’ın Soho semtindeki bir evin bodrum katında dört gün boyunca yaptıkları kazı çalışmalarının ardından geldi. Yapılan çalışmalarda somut bir ize rastlanmadı ancak kimliği gizli tutulan bir kişi tarafından yapılan ihbar, polisi Hernandez’e götürdü.

33’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ

Soho’da yaşayan Patz, 25 Mayıs 1979’da ilk kez yalnız başına iki sokak uzaklıktaki bir otobüs durağına gitmek için ailesinden izin almış ancak o tarihten bu yana görülmemişti.

ABD’de süt kutularına fotoğrafı basılan ilk kayıp çocuklardan biri olan Patz, 2001 yılında resmen ölü ilan edilmişti. Ancak Manhattan Başsavcılığı, 2010’da davanın tekrar açılmasına karar vermişti.

25 Mayıs tarihi, 1983 yılında, dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından “Kayıp Çocuklar Günü” ilan edilmişti.

KANSER TEŞHİSİ

Polis yetkilileri, Hernandez’in ifade verirken, “pişman” ve “rahatlamış” göründüğünü belirtti.

Reuters’a konuşan bir kaynak, Hernandez’in, kanser olduğunu öğrendikten sonra, 33 yıl önce işlediği cinayeti itiraf etmeye karar verdiğini söyledi.