30 Ağustos’a Gülen damgası

30 Ağustos’a Gülen damgası
31 Ağustos 2013 15:51

 

ABD’de yaşayan Türkler Zafer Bayramı kutlamasında Fethullah Gülen’i protesto etti.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl ABD’de farklı eylemlerle kutlandı.

 

ABD’deki Türkler ilk kez Zafer Bayramı’nı Pensilvanya Eyaleti’nde oturan Fethullah Gülen’i protesto ederek kutladılar.

 

ABD’nin çeşitli bölgelerinde oturan çok sayıda Türk’ün dün Gülen’in oturduğu Pensilvanya Eyaleti’nin Pocono-Saylorsburg bölgesinde bir araya geldi. Protesto gösterisine çok sayıda Amerikalı da destek verdi. Gösteri Türkiye saatiyle 21’de İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı..

 

Fethullah Gülen’le ilgili araştırma yapan yazar Paul Williams ile ABD’nin birçok eyaletinde örgütlenen “Parents Across America” adlı sözleşmeli (charter) okullarla ilgili sendikanın kurucusu ve başkanı Sharon Higgins de birer konuşma yaptılar..

 

Aynı zamanda bağımsız bir araştırmacı olan Higgins, Kaliforniya Eyaletinde oturuyor ve Gülen’in okullarıyla ilgili ABD çapında araştırmalarıyla tanınıyor. Paul Williams ise uzun süredir Gülen ve okullarıyla ilgili yazılar yayınlıyor. Gülen’i “Dünyanın en tehlikeli İslamcısı “ olarak tanımlıyor. Konuşmacılar arasında Gülen’in sözleşmeli okulunda bir süre öğretmenlik yapan Mary Addi de vardı. Bayan Addi uzun süredir Gülen karşıtı hareketlerin içinde yer alıyor. Türkiye’den davet edilen Deniz Harp Okulu eski Komutanı Türker Ertürk de bir konuşma yaptı. Protestoyla ilgili bir reklam filmi hazırlanmış ve  sloganlar belirlenmişti. Protestoda çok sayıda Atatürk maskesi gösteriye katılanlara dağıtıldı. Yüzlerce İngilizce el ilanları bastırılmıştı. Günlerdir internet yoluyla ABD’de müthiş bir haberleşme ağı kuruldu.

 

ABD Polisi Gülen’in oturduğu çiftliğin önünde protesto gösterisine izin vermeyince gösteri Gülen’in yaşadığı ilçe meydanında yapıldı. Bölgedeki yayın organları da gösteriye geniş yer verdi. Pocono Record geniş haberinde gösteriyi organize edenlerden Armağan Yılmaz’ın Fethullah Gülen protestolarının devam edeceği yolundaki sözlerini aktardı.

 

Bu arada bugün de New Jersey Eyaleti’nde Zafer Haftası dolayısıyla bir konferans düzenlendi. Konferansta Türkiye’den davet edilen OdaTv yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan da birer konuşma yaptılar. Öte yandan Zafer Bayramı Haftası dolayısıyla CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan da Washington’da geniş katılımlı bir piknik düzenledi.

 

 

Yılmaz Polat / Yurt Gazetesi