3 yaşındaki çocuğun azmi

3 yaşındaki çocuğun azmi
29 Temmuz 2009 12:19

18 ay önce bacaklarını kesilmek zorunda kalınan 3 yaşındaki Archie Barton, takma bacakları sayesinde tekrar yürümeye başladı. Annesi, küçük Archie’nin en sevdiği renk kırmızı olduğu için takma bacaklarının da kırmızı olmasını istediğini anlattı.

Archie’nin 18 aylıkken geçirdiği ağır menenjit hastalığı sonucunda vücudunu saran septisemi, talihsiz çocuğun kol ve bacaklarının morarmasına neden oldu ve çaresiz doktorlar Arhcie’nin tüm parmaklarını ve iki bacağını ampute etmek zorunda kaldı. Archie, görme yeteneğini de büyük ölçüde kaybetti.

Kırmızı istedi
İngiltere’nin Dorset bölgesinde yaşayan aile, Archie’nin tekrar yürüyebilmesi için doktorlarıyla beraber fiyatı 12 bin 500 sterlin olan takma bacakları taktırmaya karar verdiler.
 
Küçük Archie’nin en sevdiği renk kırmızı olduğu için, özellikle kırmızı bacak talep ettiğini anlatan 42 yaşındaki anne Nicky, şunları söyledi: “İlk başta sorunun Archie’nin diş çıkarması olduğunu düşündüm. Ama yüzünde kızarıklıklar beliren oğlumda daha ciddi bir sorun olduğunu anlayınca hastaneye gittik. Yürüyen, koşan, konuşan oğlumuz birden bire başını kaldırmayı bilemeyen bir çocuk haline dönüştü.”

Ancak yapılan 18 aylık tedavi sonucunda oğlunun takma bacaklarına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen anne, “Archie sabahları bacaklarını takmak için sabırsızlanıyor. Beraber parka yürümeye gidiyoruz. O, yeni doğmuş bir çocuk gibi, çok mutlu” diye konuştu.

3 Yaşındaki Çocuğun Azmi - Geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle 18 aylıkken bacakları kesilen 3 yaşındaki Archie Barton, takma bacakları sayesinde tekrar yürümeye başladı. Küçük parmakları da kes...