3 otobüsün Zonguldak'tan Silivri'ye gidişine izin verilmedi

3 otobüsün Zonguldak'tan Silivri'ye gidişine izin verilmedi
5 Ağustos 2013 08:34

Zonguldak’ta, Silivri’de Ergenekon Davası’ndaki karar duruşmasını izlemeye gitmek isteyen grubu taşıyan otobüslere, belgelerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle kentten çıkışlarına izin verilmedi.

Valilik binası önünde toplanan CHP, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi (İP) üyesi yaklaşık 200 kişi daha önceden kiralanan 3 otobüse binerek Ergenekon Davası’nın karar duruşmasının yapılacağı İstanbulda’ki Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na doğru yola çıktı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Ergenekon Davası’ndan tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’in kardeşi Osman Haberal’in de bulunduğu otobüsler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekip tarafından Değirmenağzı Mevkii’ndeki Trafik Şube Müdürlüğü önünde durduruldu. Polis, yolculara kimlik kontrolü yaparken, araçların evraklarının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek geçişlerine izin vermedi. Yaklaşık 1 saatlik bekleyiş ardından grupta bulunanların bir kısmı özel araçlarıyla Silivri’ye gitmek üzere yola çıkarken, yaklaşık 150 kişi gelişmeleri protesto etmek için kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup, ‘Hükümet istifa’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atarak yürüyüşüne devam ettiği sırada görevli bir polis CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün yanına gelerek kanuna aykırı yürüyüş yaptıkları uyarısında bulundu. Köktürk ve beraberindeki grup, yürüyüşlerine devam edeceklerini açıkladı.

Otobüslerin kanuna aykırı olarak siyasi baskıyla durdurulduğunu öne süren Köktürk, “Bu kaşam Silivri’ye giden otobüsler, siyasi iktidar tarafından verilen talimatlarla durdurulmuştur. Yurt severlerin Silivri’ye uluşması engellenmiştir. Bizde her yeri Silivri’ye çevirmek için, Silivri’de ki yurtseverlere sahip çıktığımızı göstermek için Zonguldak merkezine kadar yürüyoruz” diye konuştu. Polisin müdahalede bulunmadığı yürüyüş, Valilik binası önünde son buldu.