3 madencinin cenazesinde gözyaşları sel oldu

3 madencinin cenazesinde gözyaşları sel oldu
16 Ocak 2013 15:57

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında geçen 7 Ocak’ta meydana gelen göçükten günler sonra çıkarılan ve kimlikleri DNA testi ile belirlenen 3 maden işçisinin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Yerin 630 metre altında ani metan gazı püskürmesinde 5 madenci zehirlenerek 3 madenci de hemen sonrasında meydana gelen göçükte kömür yığınlarının altında kalarak yaşamlarını yitirdi. 5 madencinin cenazesi daha önce toprağa verilirken, 2’si kazadan 4, 1’i ise 5 gün sonra göçükten çıkarılan 3 madencinin kimliği, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi ile belirlendi.

 

 

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLDİ



Madenciler 42 yaşındaki Yüksel Koca, 31 yaşındaki Ahmet Şeker ve 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi’nin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, sabah Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgu önünde yapılan duanın ardından ailelerine teslim edildi. 3 madenci için Kozlu Beldesi’ndeki Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı.

‘O BİZİ AĞLATMADI, BİZ DE AĞLAMAYACAĞIZ’



Namaz öncesi cami avlusunda yan yana konulan madencilerin cenazeleri başında toplanan yakınları gözyaşı döktü. Ahmet Şeker’in annesi 47 yaşındaki Havva Şeker, gelini Arzu’yu ağlamaması için uyardı. Arzu Şeker de “Dayanacağım anne. O bizi hiç ağlatmadı, biz de ağlamayacağız. Ağlamayacağım Ahmet, ayakta duracağım” dedi.

 

 

 

BABAYA SON BAKIŞ

Madencinin annesi Havva Şeker, “Ben şehit annesiyim. Şehitler ölmez. Yüreğimde yaşıyor” derken, torunu 7 yaşındaki Muhammet Ali’nin babası için yazdığı, “Şehit Ahmet Şeker. Oğluyum Muhammet Ali Şeker. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şiirini de okudu. Havva Şeker, daha sonra oğlu ve diğer 2 madencinin fotoğraflarını öptü. Babasının fotoğrafına bakarken gözleri dolan Muhammet Ali Şeker de büyük üzüntü yaşadı.

 

 

 

Yüksel Koca’nın kızkardeşi Bahriye, yengesi Zeynep ve oğlu 13 yaşındaki Can da diğer yakınlarıyla tabutun başında gözyaşı döktü.