3. Havalimanı ihalesi başladı

3. Havalimanı ihalesi başladı
3 Mayıs 2013 11:07

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının ihalesi Ankara’da başladı. Komisyon Başkanı Funda Ocak ihalenin nasıl olacağını konusunda açıklamalarda bulundu.

Komisyon Başkanı Funda Ocak, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihalesini yapacak olmamız nedeniyle kapalı pazarlıklar yerine açık arttırma usulünü benimsedik. Hep beraber basınımızın huzurunda bugün açık arttırmayı iç zarfta teklif edilen bedeller üzerinden yine iç zarftan çıkan en düşük fiyattan en yüksek fiyata doğru sıralanmak kaydıyla gerçekleştireceğiz. Burada bugün hep birlikte tarih yazacağız. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Funda Ocak, “4 firmanın dış zarf belgelerinin açılma işlemi tamamlandı. Her birinin iç zarfı ise ayrı ayrı notere teslim edildi. Bundan sonra yapılacak çalışmalar öğle saatine kadar dış zarf belgelerinin teknik ve mali dokümanlarını irdelemektir. O nedenle çok kayda değer bir çekişme olmayacağını düşünüyorum. Öğle saatlerinde yeterli kalan firmaları sizin huzurunuzda anons edeceğim. Daha sonra iç zarfları hepinizin huzurunuzda açacağız. İrdelememizi süratle yapacağız. Teklif mektuplarını açacağız. Bunlar hep birlikte gerçekleştirecek. Daha sonra akama kadar açık arttırmamızı hep beraber yürüteceğiz” diye konuştu.