3 çiftçinin katili PKK mı?

3 çiftçinin katili PKK mı?
15 Ağustos 2012 09:35

Foça’nın merkez iki köyünden 3 çiftçi, PKK’nın 2 askeri şehit ettiği bombalı eyleminden 3 gün önce kayboldu.

6 Ağustos’ta Yusuf Kafalı ve Zekeriya Toksuz Maltepe Köyü’nden, Bahri Şirin de Yeni Bağarası Köyü’nden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. 7 Ağustos Salı günü bulunan köylüler, kafa ve vücutlarından 3’er kurşunla vurulmuştu. 8 Ağustos’ta bölgede çıkan şüpheli orman yangını, 9 Ağustos’ta PKK saldırısından önce işlenen bu üç cinayet, akıllara “PKK mı yaptı?” sorusunu getirdi.

FOÇA’YA 15 kilometre uzaklıktaki merkez Yeni Bağarası Köyü’nden Bahri Şirin (42), 6 Ağustos Pazartesi akşamı 18.00’de, mısır tarlasının sulamak üzere evinden ayrıldı. O gece eve dönmedi. 1.5 kilometre ötedeki Maltepe’den de Yusuf Kafalı (55) ile Zekeriya Toksuz (57), pamuk tarlalarını sulamak için aynı akşam kamyonete binerek evlerinden ayrıldılar. Onlar da gece eve dönmediler. Köylülerin hiçbirinin de sulama ya da başka nedenlerden dolayı kimseyle husumeti yoktu. Zaten her iki köyde de herkes yıllardır huzur içinde yaşamış, önemli bir asayiş olayı olmamıştı.

Kafa ve karna 3’er kurşun

Aileler, jandarmaya haber verdi. 7 Ağustos Ağustos Salı günü bulunan Şirin’in cesedi, Kafalı ile Toksuz’dan 500 metre ötedeydi. Hepsi de 3’er kurşunla, kafa ve karınlarından vurulmuştu. Cesetler İzmir Adli Tıp’a gönderildi. 8 Ağustos’ta ikindi namazından sonra toprağa verildiler. Ertesi gün yani 9 Ağustos sabahı PKK, Foça Deniz Üs Komutanlığı’nın personel servis otobüsüne, er Özkan Ateşli ve daha sonra da çavuş Hasan Furkan Özmen’in şehit olduğu bombalı eylemi düzenledi. Köylülerin cenazesi de aynı gün köylerinde toprağa verildi.

44 numara mavi spor ayakkabı

Maktul Bahri Şirin’in kardeşi Yıldıray Şirin, “Kimseyle anlaşmazlığı yoktu. Bizim buralarda su kavgası da olmaz, herkes kanaldan karşılıklı çeker. Hiç cinayet olayı yaşanmamıştı. Şoke olduk. Jandarma İstihbaratı olayı araştırıyor” diyor. Maktül Zekeriya Toksuz’un oğlu Selim Toksuz ise Savcılıktan otopsi sonrası babası ve arkadaşı Yusuf Kafalı’nın, Bahri Şirin’den bir saat sonra öldürüldüğünü öğrenmiş. “Hepsi de 7.65’lik tabancayla. Katil, önce Bahri Şirin’i öldürmüş. Sonra da babam ve Yusuf Amca’yı öldürmüş” diyor. Çevrede araştırma yapan jandarma, bağcıkları çıkarılmış 44 numara mavi bir çift spor ayakkabı buldu. Ancak köylüler, ayakkabıların 10 gündür orada olduğunu söyledi.

PKK’dan şüpheleniyoruz

Selim Toksuz, önceleri akıllarına gelmediği halde son 3 gündür PKK’nın yapmasından şüphelendiklerini söylüyor. “Babam ve diğer 2 kişi bir şey gördükleri için mi öldürüldüler?” Bombalı saldırıdan önce PKK’lıların kendilerine tatilci görünümü vererek bölgede keşif yaptıklarının ortaya çıkması da bu kuşkuyu kuvvetlendiriyor. Ancak Foça Jandarma Komutanlığı’ndan bir yetkili, “Savcılığın, 3 cinayetin soruşturmasıyla ilgili gizlik kararı var. PKK ile ilgisi yok” diyor.