3 Bin liraya aldı 90 bin euro harcadı

3 Bin liraya aldı 90 bin euro harcadı
23 Ağustos 2013 10:10

İstanbul’da bir şirkette muhasebeci olarak çalışan 37 yaşındaki Erdinç Durmaz, 5 yıl önce 3 bin liraya hurda halinde aldığı 1957 model otomobili, 90 bin euro harcayarak üretimden çıktığı ilk günkü haline dönüştürdü.

 

 

Durmaz’ın, sadece yaz tatili için geldiği Zonguldak’ta trafiğe çıkardığı otomobil, görenlerin ilgisini çekiyor.

 

Çocukluğundan bu yana klasik eski otomobillere ilgi duyan Erdinç Durmaz, 5 yıl önce Bartın’da bir kişide gördüğü 1957 model otomobili, 3 bir liraya satın aldı. Durmaz, lastikleri, motoru, birçok mekanik aksanı ve koltuklarının bir bölümü olmayan otomobili çekici ile Devrek İlçesi’ndeki oto tamircisine götürdü. Durmaz, aracın fabrikadan ilk üretildiğinde sahip olduğu orijinal parçalarını ABD’de buldu. Bunun için 4 kez Amerika’ya giden Durmaz, sonunda 90 bin euro harcadı ve otomobili üretimden çıktığı ilk günkü haliyle yeniden trafiğe çıkardı.

 

Erdinç Durmaz, Zonguldak’ta ailesinin garajında muhaza ettiği otomobilini sadece tatil için geldiğinde trafiğe çıkarıyor. Durmaz’ın, bütün parçaları orjinal olan aracı, görenlerin de ilgisini çekiyor. Klasik otomobil hayranı olduğunu söyleyen Durmaz, şöyle konuştu:

 

“Babamın da aynı şekilde otomobil tutkusu vardı. Merakım biraz da ondan. Türkiye’de bu arabalardan sayılı olduğunu düşünüyorum. Bu arabaya sahip olmak çok güzel bir duygu. Tarihi, nostaljiyi yaşatmaya çalışıyoruz. Yolda görenler çok beğeniyor. Satın almak isteyenler, düğün arabası yapmak isteyenler oluyor. Ama ben yağmurlu havalarda bile dışarıya çıkarmaya kıyamıyorum. İnsanlar bu arabayı gördüğünde çocukluğunu, gençliğini hatırlıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.”

 

 

11 22 33 44 55