29 Ekim'de meydanlardayız

29 Ekim'de meydanlardayız
23 Ekim 2012 13:50

Gücü yeten engellesin!


Baki KARAKOL H&H YORUM

Halkın, 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasına yasak koyan, yasak koymakla kalmayıp “Güvenlik güçlerimizi üzerinize salarız haaa” gözdağında bulunan Ankara Valiliği’ni kutlamak gerek! Ankara Valiliği’ni örnek alacak başka Valilikleri de!..
 
Onların bu “yasaklamaları”, halkın daha bir “Cumhuriyet”e, “Cumhuriyet Bayramı”na sahip çıkmasını sağlayacak.
 
Valilikler ve hükümetteki siyasi kadrolar hazırlıklı olsunlar, iyi gözlemlesinler: 29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı, geniş halk kitlelerinin meydanlara sığmayacak katılımıyla müthiş görkemli kutlayacak!
 
Asıl bu meydanlara sığmayacak alabalık ve müthiş görkemli kutlama, “yasakçılar”a “gözdağı” olacak!
 
Eminiz ve savlıyoruz (iddia ediyoruz) ki… Yasakçı kafalar, 29 Ekim’de, meydanlarda görecekleri kalabalıklardan ve o heyecanlı, mutlu, şen, coşkulu kalabalığın müthiş görkemli kutlamalarından korkacaklar, geri adımlar atacaklar, saklanacakları delik arayacaklar!
 
Önce, bir şey olmamış gibi davranacaklar, sözler edecekler; sonra, vücut dilleriyle birlikte, “tehdit” içerikli söylemlerini yumuşatacaklar, varlıklarını korumak için “uzlaşı arayışları”na girecekler…
 
Çok net biliyoruz ki… Bu halk, on yılda, beyinlerinin derinliklerindeki kinleri, öfkeleri, intikam duyguları bütünüyle ortalığa saçılan yasakçı tayfasına inanmayacak.
 
Unutulmasın ve iyi bellensin: Dünya lideri Kemal Atatürk’ün –kendisinin ve düşüncelerinin- karşıtı olmak, yaşamın her alanında kısa süreli var olmak, yurtta ve dünyada güvenden, sevgiden, saygıdan, itibardan yoksun kalmak, dışlanmak, yalnızlığa itilmek/yuvarlanmak, demektir.
 
Yasakçılar, yasak ve gözdağlarıyla kendilerini bitirdiklerinin, kendi sonlarını hazırladıklarının ve hızlandırdıklarının ayırtında hiçbir zaman olmadılar, olamadılar, bu defa da değiller!..
 
Biz gene de… Halkımıza çağrımızı yapalım: 29 Ekim’de haydi meydanlara, haydi Cumhuriyet kutlamalarına!.. Yasakçılara da seslenelim: Gücünüz yetiyorsa, gelin engelleyin!..