26 yıl sonra gelen veda mektubu

26 yıl sonra gelen veda mektubu
22 Temmuz 2009 11:09

12 Eylül’den sonra idam edilen Mehmet Kanbur’un, eşine yazdığı mektup, 26 yıl sonra teslim edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, federasyonun girişimleri üzerine, Gölcük Donanma Mahkemesi’nde ?Üçüncü Yol? örgütü davasında yargılanıp idam edilen dört kişiden biri olan Mehmet Kanbur’un 26 yıldır gizlenen son mektubunun ailesine verilmesine karar verdi. Federasyonun, mektubun teslim edileceğini bildirmesi üzerine, Zeynep Kanbur oğlu Murat ile birlikte Fransa’dan geldi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan mektubu aldı.

Değerli karıcığım…

Kanbur’un, eşine hitaben yazdığı mektupta ?Halkımın mutluluğu uğruna canımı severek feda ediyorum. Bu görevimi yerine getirirken size ve halkıma layık olmaya çalışacağım. Son nefesimi verirken dahi köhne düzenin cellatına fırsat vermeden halkımın mutluluk sloganını haykıracağım? diyor.

Mektubu teslim alan Zeynep Kanbur, ?Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan mektubu dün aldım. Tahmin edemeyeceğiniz kadar heyecanlandım. Eşimin ziyaretine gitmiş gibi oldum. İdamdan sonra ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı Fransa’da yaşamaya başladım. Burada kalmak istemedim. Mektubu verirken çok iyi davrandılar. Mektubu veren memur sanki hüzünlü gibiydi. Bu mektubu çok bekledim. Neden verilmedi yıllarca bilmiyorum. Eşim idam edildiğinde oğlum Murat 9 yaşındaydı. Bir daha evlenmedim ? dedi.

Mynet