23 Nisan'da Abhazya karmaşası

23 Nisan'da Abhazya karmaşası
2 Nisan 2013 21:32

TRT’nin bu yıl düzenleyeceği 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’nde, katılımcı ülkelerin arasına Türkiye’nin resmen tanımadığı Abhazya Cumhuriyeti’nin adının konması karmaşaya neden oldu.

 

 

 

 

Ankara Abhaz Kültür Derneği, Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kılıçdaroğlu’nun TBMM’ndeki makamında bir araya geldi. Gürcistan’dan gelen dolaylı uyarı üzerine katılımcı ülkeler listesinde yer alan “Abhazya” isminin “Abhazya Özerk Cumhuriyeti-Gürcistan” olarak değiştirildiğini belirten dernek yetkilileri, Abhazya’nın bu durum nedeniyle katılımdan vazgeçme noktasında olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu’na bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdi.

 

Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili görevlendirdiği CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüştü ve bu konuda diplomatik bir orta yol bulunmasına karar verildi. Arınç’ın, bu konuyla ilgili TRT yetkililerinin yurtdışında bulunduğunu söylediği, birkaç gün içinde TRT Genel Müdürü ile görüşerek ortak bir formül bulunabileceğini ifade ettiği kaydedildi.

 

Ankara Abhaz Derneği yönetiminin bu konudaki taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu ise CHP’nin tüm halklar arasında dostluk ve kardeşliği savunduğunu bildirdi.