23 63 ve demokrasinin idealleri

23 63 ve demokrasinin idealleri
17 Kasım 2012 12:37

Yazımızın konusu demokrasinin varlığı ve idealleri: Günümüzde demokrasi konusunde çeşitli tezler beyan edilip ve fikirlerde demokrasi adına istikrarsızlığa neden olup ve Türkiye’nin Tarım ve sanayide, sanayi ötesi toplum olması engellenmektedir.

Numan ALADAĞ H&H YORUM

Türk çiftçisi ve sanayicisine demokratik ülkelerde nasıl sanayi toplum olunmuş ve uygulanabilirlilik ölçülerini öğretmek önemlidir. Burada insan unsurunun güvencesini unutmamak şartıyla…
 
   
Büyük Türk Milleti demokrasinin prensiplerine ve bağlı bulunduğu şartların farkında olmalıdır. Sanayi toplumu olmuş bazı ülkelerin, noktalarına odaklanmış ve o ülkelerdeki belirli grupların hegemonyasına girip, yakasını kurtaramayan ve üretim zihniyetinden mahrum olup hizmet sektörü kültürüne sahip olanlar tarafından idare edilmesi o ülke geleceğinin teminat altında olduğundan bahsedilebilirmi? demokrasinin ana prensiplerini teorik olarak öğrenmek kolaydır. Fakat sadece ahlak kurallarını, ahlak prensiplerini öğrenmekle hangi faaliyetlerin iyi ve kötü olduğunu farkedemiyorsa, demokratik bir rejim kurabilmek için de onun prensiplerini teorik olarak bilmek yetersizdir. Demokratik bir rejimin sıkıntıları, teorik bilginin eksikliği olmayıp, onun icraatındadır (Uygulanma).  
   
Türk Milleti tarihte kurdukları devletler içinde, her zaman demokratik değerler bir yaşam felsefesi olarak uygulamada aksetmiş ve bu uygulamalar, sanayi ötesi toplum olmuş demokratik ülkelerin ilgili bilim adamları tarafından da onaylanmıştır.
 
   
Bir ülkede gerçek demokrasinin varlığından bahsedebilmemiz için, siyasi partilerin varlığı kafi değildir. İlk önce iktisadi demokrasinin kurulmuş olması gerekir. İktisadi demokrasi nedir? Esnaf, sanatkar,çiftçi ve ilgili sosyal dilim kuruluşlarının, ekonomik kararların alınmasında oy kullanma hakkı olmalıdır ki, alınan kararların sadakat ve samimi olduğu onaylansın.  
 
     
Dünyada çeşitli rejimler mevcuttur. En uygun devlet rejimi, halk egemenliğine dayanan, kişisel hüriyete imkan sağlayan demokratik idarelerdir. Demokrasiyi demokrasi yapan ya da onu demokrasi olmaktan uzaklaştıran bencil ve anlık zihniyetine haiz insanlardır. O halde demokratik düzen sağlam ahlak ve asalet sahibi kabiliyetine göre eğitim almış ve ALLAH korkusu olan toplumlar ister.
    
Milli saadete ve refaha varabilmemiz için; Büyük Türk Milleti olarak, tarım ve sanayide acilen modernleşmemiz gerekir. Demokratik düzen içinde yaşayan çalışkan bir millet, ülkesinden işsizliği, topraksızlığı, mesken sıkıntısını, hayat pahalılığınıi cehaleti sanayisizliği ve fakirliği yok edebilir. Yeter ki samimiyetle Vatan sevgisini kalbimizde taşıyıp, cüzdan muhasebesi yapanlara fırsat vermeyelim. O zaman demokrasi ülkemizin ilerleme ve kalkınmasına, huzur içinde yaşamasına imkan verebilen bir rejim olur.
   
Demokrasi, hüriyet rejimidir. Halk hüriyet içinde yaşar. Yaşamasına yaşar ama kimse kimseyi de rahatsız edip huzurunu bozamaya hakkı yoktur.
    
Türk Milleti demokratik yönetimi benimsemiştir. Onu koruyup yaşatmağa azimlidir. Demokrasimizi ancak; bencil, anlık düşünce, üretim ve çalışma ahlakından mahrum, kolay para kazanma zihniyetine haiz insanların faaliyetleri, demokrasimizi iç ve diş ihanet şebekelerinin fikirlerine taviz verenlerin sayesinde ALLAH korusun zarar görür. Türk Milleti büyük bir millettir. İç ve dış fikir akımlanın faaliyetlerini her zaman İMAN gücüyle yok edebilecek güçtedir.
      
    
Büyük Türk Milleti olarak: Sanayi ötesi toplum olmuş ülkelerin, sanayileşme kültürlerini esas almalıyız ki, her iş kolundaki üretimi arttırabilelim. Sanayi ötesi ülkelerin tüketim ve hizmet sektörü kültürlerine özenirsek, Vatan sevgisinden bahsedemeyiz.
   
Elazığ ve Şanlıurfa da, bu kadar imkanlara rağmen; gelecek vadeden bir faaliyet olmadığı gibi, yıllardır tarım da halen demirbaş ürünler teşvik edilmektedir.
 
   
Neden 23 63 (Elazığ – Şanlıurfa)? Bu iki ilimizin demokratik, ekonomik ve stratejik önemi var. Elazığ ve Şanlıurfa’nın bazı bölgeleri demokrasi bakımından mahrumdur. Mahrumiyetin sebebi nedir? Elazığ’ın bazı bölgeleri ve Şanlıurfa’nın başta Harran ovası halkı, Milli ve manevi değerlere, sadakat ve samimiyetle bağlılık dereceleri tarih tarafından da onaylamıştır. Ne yazık ki, bu milli bağlılıklarını halen kabul ettiremeyip ve bunun sıkıntılarını çekmektedirler. Vicdan muhasebesi yapan ve toplumsal sorunlara ağırlık verecek önderlerini  belirliyemedikleri ve üretim zihniyetinden mahrum kaldıkları için; sanayi toplumu olamamışlardır. Elazığ ve Şanlıurfa’nın Harran ovası halkı iyi bilmelidirler ki, insanlığa hizmet edebilme şerefi her insana kısmet olmaz. Beşeriyetin dertlerine çare bulabilmek için gece gündüz çalışmak kolay olasa gerek. İlimle (Üretimle) uğraşmak zor olduğu kadar da şereflidir. Şurasını da belirteyim ki, kitap yazma tez hazırlamakla, ilim adamı olunmaz. Gerçek ilim adamının, samimiyetle Vatan sevgisi olup,Türkiye’nin kalkınmasında önemli derecede röl oynayan kişilerdir. Bir ülkede Milli sanayi ve tarım da moderleşeme olmuşsa ilgili bilimadamları var demektir. Bir ülkenin Milli sanayisi ve tarımı zayıfsa, o ülkede çalışkan, yapıcı ve yaratıcı güce sahip gerçek ilim adamları’nın varlığından bahsedilebilir mi? Her ilim adamının kendi mesleğinde teori ile pratğin denk olması gerekir prensiplerine haiz olması gerekir. Bunların hiçbirisi yapılmıyorsa o zaman o ülkede ilim adamının adı var kendisi yok demektir.
   
Demokrasinin ideallerine haiz olabilmemiz ve Sanayi toplumu olabilmek için; halk eğitim merkezlerinin sorumluluk alanı ve etkinliği yabana atılmamalıdır.
 
   
EY TÜRK MİLLETİ! DÜŞÜNELİM ÇALIŞALIM ARAŞTIRALIM ÜRETELİM
 
   
Cenab-ı ALLAH, Yüce Türk İslam alemini, Demokratik düzen içerisinde, çalışarak üretimden mahrum etmeyen kullarından eylesin. Cenab-ı ALLAH’ın Bereketi gönlünüze göre olsun.  
   
Vatan şehitlerini, T.C.’nin kurucusu M.K.ATATÜRK’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
 
    


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun