2022 LGS Ne Zaman? LGS Tarihi Belli Oldu

2022 LGS Ne Zaman? LGS Tarihi Belli Oldu
19 Eylül 2021 21:02

2018 yılından beri uygulanan LGS’nin 2021 – 2022 Eğitim-Öğretim yılında uygulanma tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2022 yılında uygulanacak olan LGS’nin 5 Haziran 2022 Pazar günü uygulanacağını açıkladı. Sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlayacak.

 

 

  1. Sınıf öğrencilerinin sınav ile öğrenci alan liseleri tercih edebilmesi için LGS’ye girmeleri gerekmektedir. 2018 yılından beri her yıl uygulanan LGS bu sene 5. Kez uygulanmış olacak. TEOG sınavından sonra değişen sınav sistemi ile birlikte hem soru düzeyi hem de yerleştirme sistemi değişen liselere geçişte 8. Sınıf öğrencileri uzun bir maratonun ardından LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile liselere yerleşmeye çalışıyorlar.

Liselere geçiş iki farklı aşamada uygulanmaktadır. Birinci aşamada LGS sonucuna göre öğrenciler elde ettikleri yüzdelik dilimlere göre sınav ile öğrenci alan liseleri tercih edebiliyorlar. İkinci aşama ise adrese dayalı yerleştirmede ortaokul başarı puanına göre öğrenciler adreslerine yakın olan liseleri tercih ederek liselere yerleşiyorlar.

Her yıl sınav uygulandıktan sonra sürekli tartışmalara sebep olan LGS’nin uygulanmasında ise Milli Eğitim Bakanlığı ısrarcı davranıyor. Veli ve öğrenciler sistemi doğru bulmasa da sınavın uygulanmasına bu yılda devam edilecek.

LGS’ye Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Milli Eğitim Bakanlığı her ay uygulayacağı LGS için örnek sorular yayınlıyor. Yayınlanan örnek sorular sınav için birer anahtar niteliği taşımaktadır. Bundan kaynaklı yayınlanan örnek sorular oldukça önem arz ediyor. Sınava hazırlanan tüm öğrencilerin 2018 yılından beri yayınlanan tüm örnek soruları ve çıkmış soruları mutlaka çözmeleri gerekmektedir. Bu sayede öğrencilerin sınav soru formatı ile ilgili bir düzey belirlemelerine katkı sağlamış olacaktır.

Sınavın en belirleyici branşı ise şüphesiz Matematik olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılından beri her yıl öğrencilerin en çok zorlandığı branş Matematik olmuştur. Bundan kaynaklı Matematik dersine hazırlanırken kullanılan kaynaklar ve içerikler oldukça önemlidir. Bu anlamda birçok içeriği düzenleyerek paylaşan ve öğrencilerin kullanımına ücretsiz olarak sunan Çopur Hoca sitesini takip edebilirsiniz.

Kaynak:
https://www.copurhoca.com

https://www.copurhoca.com/kurumsal-deneme-sinavlari-lise-ortaokul-ayt-tyt-lgs/

https://www.copurhoca.com/hiz-yayinlari-kurumsal-deneme-sinavlari/