2011 yılında halka 630 kilo at eti yedirdiler

2011 yılında halka 630 kilo at eti yedirdiler
28 Şubat 2013 01:00

ADAPAZARI Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, 2011 yılında kentte yakalanan 630 kilo etin, at eti olduğuna inandığını, bunun da halka yedirildiğini iddia etti.
 

Adapazarı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin 2010 yılındaki denetimlerinin ardından kentte 4’ü dönerci 2’si kasap 6 kişinin at ve eşek eti satmasıyla ilgili olarak Asliye Ceza Mahkesinde haklarında açılan davayla ilgili olarak açıklama yaptı.
 

Kendilerine bağlı hiçbir kasapta at eti olması ve satılmasının mümkün olmadığını iddia eden Adapazarı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, 2 yıl önce kentte 630 kilo kaçak et yakaladıklarını belirtti. Bunun at eti olduğuna inandığını belirten Kopal, bu etlerin daha sonra Adapazarı’nda satıldığını iddia ederek şöyle devam etti:
 
“2011 yılında bu at eti ile ilgili zabıtayla beraber 630 kilo et yakaladık. Şu yediğim ekmek gibi biliyorum o etler at etiydi. Kimsenin de vebalini almak istemem. Ama kesinlikle at etiydi. 63 kovayı zabıtayla beraber aldırdık. Polis nezaretinde getirdik mezbahaya. Gıda kontrolden gelen arkadaşlarımıza saldırıda bulundular. Ondan sonra karakolluk olduk. Bu arkadaşımız aynı şeyi yapmaya yine devam ediyor. Ve etleri tahlile gitti. Tahlilde 4 gün sonra sonuçlar geldi. 4 gün Kasaplar Odası mezbahasında etleri buzhanede durdu. 4 gün sonra dana eti raporu aldı. Geldi. İşini halletti. Mecburen etleri verdik.”


 
VATANDAŞLAR VE ÇOCUKLAR YEDİ
 

Kopal, bu etlerin kime ait olduğunu ise açıklamadı. 630 kilo at etini vatandaşların ve çocukların yediğini iddia eden Kopal konuşmasına söyle devam etti:  
 
“Halkımıza, vatandaşımıza, çoluğumuza çocuğumuza bunlar yedirildi. Bizim çocuklarımız. Ortaokula giden, liseye giden ve elinde 1-2 lira harçlığı olanlar. Bunlar şerefsizlikten başka bir şey değildir. Ve kalkıyorsunuz sonra da namuslu esnafa suç atıyorsunuz. Diyorlar ki falan dükkandan aldım. Kaç kilo et aldın oradan 3 kilo et almış ve 5 kilo fatura kestirmiş. O kasap arkadaşımızı getirecektim ama mahkeme süreci var.”