‘200 Türk subay Suriye’ye sızdı’ iddiası

‘200 Türk subay Suriye’ye sızdı’ iddiası
13 Ağustos 2013 16:01

İran ajansı Türk subayların El Nusra’yla koordineli olarak çalıştığını iddia etti.

 

İran’ın Fars Haber Ajansı FNA, 150-200 kadar Türk subayının El Kaide ile bağlantılı El Nusra üniformalarıyla Halep’in yakınlarına gittiğini ileri sürdü. FNA, haberini Arapça yayın yapan “Al-Ahd” web sitesine dayandırdı.

Türk subaylarının Azaz-Kilis sınır noktasından geçtiği ve Kürtler’in yaşadığı El-Eşrefiye ve Şeyh Maksud bölgelerine yerleştiği öne sürüldü. Türk subayların El Nusra güçleriyle koordineli çalıştığı iddia edildi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜ’

Amerikan Yönetimi, El Nusra’yı “terör örgütü” olarak tanımlıyor. CIA’nın “iki numaralı adamı” Michael Morell, kısa bir süre önce, El Kaide gibi bir tehdit nedeniyle Suriye’de Beşar Esad’ın kalmasının ABD için çok daha iyi olduğunu söylemişti.

El-Vatan gazetesi, birkaç hafta önce, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın El Kaide ile bağlantılı örgütlerden Suriye’deki Kürtler’i hedef almalarını istediğini iddia etmişti. Bu örgütlerin, son zamanlarda Kürt bölgelerinde katliam yaptıkları ileri sürülüyor. Aynı “radikal” grupların, Suriye’de Kürt halkın yaşadığı bölgeleri ele geçirmeye çalıştığı öne sürülüyor.

‘HAYAL MAHSÜLÜ’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kısa bir süre önce, El Nusra’nın Kürtler’i öldürdüğü yolundaki haberleri, “Bunlar hayal mahsulü” diyerek yalanlamıştı. Davutoğlu, bir Kürt-Arap savaşı istemediklerini belirtmiş ve Kürtler’i süratle Suriye Ulusal Konseyi’ne katılmaya çağırmıştı.