2 bakan milletvekili adayı olmak istemiyor

2 bakan milletvekili adayı olmak istemiyor
7 Nisan 2023 16:35

14 Mayıs seçimlerine 37 gün kalırken milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürüyor. Kulislerde iki bakanın milletvekili aday listesinde yer almak istemedikleri iddiası konuşuluyor.

 

 

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne 37 gün kaldı. Partilerin genel merkezleri hareketli. Seçimlere ittifak içinde girecek partiler bugünlerde en çok milletvekilini çıkarmak için yoğun bir mesai içindeler.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bakanları milletvekili adayı göstereceğini açıklamasının ardından dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, AKP kulislerinden gelen bilgileri paylaştı. Işık, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın milletvekili listelerinde yer almak istemediklerini bildirdiğini aktardı.

Işık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son dakikaya kadar her şey değişebilir ama şu an için planlanan: Bakan Varank Bursa’dan, Bakan Soylu İstanbul 2’nci bölgeden, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Bakan Mehmet Muş 3’üncü bölgeden aday oluyor” ifadelerine yer verdi.