2 ayda 5 istifa dilekçesine ret: Depremde enkaz altında kalmış gibiyiz

2 ayda 5 istifa dilekçesine ret: Depremde enkaz altında kalmış gibiyiz
5 Mart 2021 12:00

Sağlık Bakanlığı’nın 27 Ekim 2020 tarihinde uygulamaya koyduğu “istifa yasağı” sağlık çalışanlarını zorluyor. Bakanlığın bu kararını “bizi intihara zorluyorlar” diye eleştiren jinekolog, “İstifa edecek çok sayıda sağlık çalışanı var; ama bizleri yasaklarla tutmaya çalışıyorlar” diyor.

 

Fotoğraf: Reuters

 

2 AYDA VERİLEN 5 İSTİFA DİLEKÇESİNE RET: DEPREMDE ENKAZ ALTINDA KALMIŞ KİŞİLER GİBİYİZ
Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre çalıştığı kamu hastanesine 2 ayda 5 istifa dilekçesi verdiğini ancak hepsinin reddedildiğini ifade eden uzman hekim, Covid–19 sürecinde çok yıprandıklarını, çoğu zaman ailelerinden uzak kaldıklarını belirterek yaşadığı çaresizliği şu sözlerle anlatıyor:

 
“Ben 18 yıllık jinekoloji uzmanı olarak Türkiye’nin birçok yerindeki kamu hastanelerinde hizmet verdim. İşimiz insanların sağlığını korumaktı; ama bu süreçte bizlere kendimizi çok değersiz hissettirdiler ve artık bizim sağlığımız tehlikede. Benim bölümün Covid-19’a uzak olmasına rağmen ben aylarca gönüllü olarak Covid–19 olan gebeleri takip ettim. Bir günden bir güne de şikâyet etmedim. Ama gerek devlet bünyesinde sağlık çalışanlarının şartlarının giderek kötüye gitmesi gerekse mobbing’e maruz kalmamız beni artık dayanamayacağım noktaya getirdi. Psikolojim alt üst oldu. Bizler şu an depremde enkaz altında kalmış kişiler gibiyiz.”