2. adam düğümü çözülüyor…PM'de isimler belli oluyor

2. adam düğümü çözülüyor…PM'de isimler belli oluyor
18 Temmuz 2012 11:07

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bin 164 delegenin oyunun alarak yeniden genel başkan seçildi. Kurultayda asıl rekabetse bugün yaşanacak. Delegeler 60 kişilik parti meclisi için sandığa gidecek. En çok merak edilense partide ikinci adamın kim olacağı.

CHP kulisleri hareketli. Parti meclisi üyelikleri için kıyasıya bir mücadele var. En büyük rekabet ikinci adam konumundaki teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı için yaşanıyor. Bu koltuğa iki isim aday.

Halen bu görevi yürüten Nihat Matkap ve geçmişte bu görevde bulunmuş olan Adnan Keskin.

Bu iki ismin de kurultaya saatler kala Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret ettiği belirtiliyor.

60 kişilik parti meclisinde de önemli değişiklikler bekleniyor.

Halen MYK üyesi olan Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata, Gökhan Günaydın, Birgül Ayman Güler, Perihan Sarı gibi isimlerin yine parti meclisine girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu isimler dışında genel başkan yardımcılığından istifa eden Gürsel Tekin’in de yeniden parti meclisine girmesi ancak MYK’da yer alması beklenmiyor.

CHP’nin yeni parti meclisinde Şafak Pavey, Burhan Şenatalar, Aydın Ayaydın’ın yanısıra İhsan Özkes ve Muhammed Çakmak da bulunacak.

Bülent Kuşoğlu, Müslim Sarı, Veli Ağbaba, Musa Çam, Süleyman Çelebi, Haluk Koç da parti meclisi için kulislerde ismi geçenler arasında.

Uzun bir süreden sonra CHP’de ilk kez parti meclisi seçiminde çarşaf liste uygulaması yapılacak.

Kılıçdaroğlu beraber çalışmak istediği isimlerin yer aldığı bir anahtar liste hazırlayacak.

CHP Lideri’nin listesinden bazı isimlerin çizilebileceği ve Kılıçdaroğlu’nun listenin delinebileceği de CHP kulislerinde konuşuluyor.

Bu arada CHP saflarına katılacağı öne sürülen eski Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, “Demokrat parti üyesiyim ama aktif siyasetin dışındayım” diyerek haberi doğrulamadı. Bayar, “Bu yöndeki taleplerin temenniden ibaret olduğunum düşünüyorum” dedi.

NTV