1997’den 2022’ye Şevki Yılmaz!

1997’den 2022’ye Şevki Yılmaz!
4 Ocak 2022 15:30

RP Milletvekili olduğu dönemde ortaya çıkan konuşma kasetleri yüzünden partisinden istifa etmek zorunda kalan Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz’ın 2023 seçimleri için AK Parti’ye sunduğu önerisi ise sosyal medyada gündem oldu. Yılmaz, “ 23 Kasım seçimlerine gelmeden AK Partisi kasanın ağzını açması lazım. Efendim 700 ton altınımız var, Merkez Bankası’nda şu kadar dolarımız var diyorsunuz. Kime bırakacaksınız? Bu hırsızlara mı?” dedi.

 

 

 

Şevki Yılmaz’ın bu çıkışı 1997 yılında Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ve eşi hakkında sarfettiği sözleri akıllara getirdi. Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ve eşine hakaretten 6 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkûm olan Şevki Yılmaz, Celal Doğan’ı kastederek, şunları söylemişti:

 

 


‘‘Kurban keserek genelev yaptırıyor. Yüzlerce şehit yatıyor orada. Namus için şehit olunan Antep’te genelev yaptırıyor ve diyor ki, ‘ben sosyal demokratım, bu ülkede ihtiyacını gidermek isteyen gençleri de düşünmek zorundayım.’ Be adam madem eşitlikten yanasın p……. adam, önce hanımını gönder de eşitlik sağlansın.’’

 

 

 

 

Şevki Yılmaz’ın zihinlerde yer eden diğer ‘ünlü’ sözleri şunlar:

 

 

Laiklik çoktan tarihin çöp sepetine gitmiştir. Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok.

(Cumhuriyet Balosu için), Ben kokteyle gidecek kadar deyyus değilim.

Medyanın yüzde 80’i dönmedir.

Düzeni ya oyla, ya kanla değiştireceğiz.

Beni ya darağacına, ya Meclis’e gönderin.

Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah’ım. Türkiye’nin yüzde 99’u Hizbullah’tır. Hizbullah olmayan Hizbul-şeytan’dır.

Türkiye’de 2.5 milyon fahişe var.

Yılmaz, heykeltıraşlara ‘‘Hayvantıraş’’ diyerek sanatçılara bile saldırdı.