17 CHP milletvekili Kayseri'de AKP'li Belediye Başkanı'nın duruşmasını böyle izledi

17 CHP milletvekili Kayseri'de AKP'li Belediye Başkanı'nın duruşmasını böyle izledi
5 Mart 2013 14:27

Kayseri’nin İncesu İlçesi Belediye Başkanı AKP’li Zekeriya Karakol ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bazı eski üst düzey çalışanları hakkında açılan görevi kötüye kullanma davasında bugün yapılan duruşmayı CHP’li 17 milletvekili de izledi.

 

 

 

Ankara’dan partiye ait otobüsle Kayseri’ye gelen, kar yağışı altında adliye binasına girerek Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu başta olmak üzere, İstanbul, Antalya, Edirne, Eskişehir,Gaziantep, Kırklareli, Konya, Mersin, Muğla, Sivas, Tekirdağ ve Tokat’dan toplam 17 milletvekili izledi.

 

 

 

Tanıkların dinlenmesi için ertelenen duruşma sonrası, milletvekilleri toplu halde il binasına gelerek CHP İl Başkanı Sadık Atilla ile bir süre görüştü. CHP’li milletvekillerin adliye ve parti binasına gelişinde trafik polisleri ve çevik kuvvet çevrede önlem aldı.

 

“ADİL YARGILANMA İSTİYORUZ”

CHP’li milletvekilleri adına il binasında düzenlenen basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, daha sonra Konya milletvekili Atilla Kart birer konuşma yaptı. Tezcan, CHP olarak Türkiye’deki türlü yolsuzluğun karşında olmaya devam ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

 

 

 

 

 

“Var olan yolsuzlukların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Kimse ile özel bir kavgamız yok. Yargının bağımsız çalıştırılmasını ve baskı yapılmamasını arzuluyoruz. İktidar sanki yolsuzluk var gibi CHP’li belediyelerin üzerine gidiyor. Ancak, konu AKP’li belediyelere gelince, yargı baskılanarak, deliller karartılmak isteniyor. CHP’li belediyelerin hepsi, yolsuzluk yapıyor gibi topluma gösterilmek, sunulmak isteniyor. Adalete müdahale etmeyen bir süreç istiyor.”

 

 

 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı konuşmada Kayseri eski Vali Yardımcısı Ali Yener Elçin’in olayla ilgili dosyayı kapattığını, bir kısım kanıtların yok ettiği görüşünü savunarak şunları söyledi:

 

 

 

 

 

Ali Yener Elçin’in telefon kayıtları Şeker Fabrikası yolsuzluğu davası kapsamında ortaya çıktı. Bu konuşmalarda Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ne kadar doğru olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet savcısı ve mahkemenin bu görüşmeleri görmezden gelmemesi gerekirdi. Dönemin Kayseri Valisi Osman Güneş de delilerin örtülmesinde rol oynamıştır. ‘Bu davanın kara kutusu’, şimdi İçişleri Bakan Yardımcısı olan Osman Güneş’tir. Biz o kara kutuyu açacağız. Biz, tazminat davasını birini kaybettik ama asıl dava devam ediyor. O, sucukların hesabı sorulacak.”

 

 

 



OLAY NASIL GELİŞTİ

 



Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya kapsamında şüpheliler Hacı Ali Hamurcu, Süleyman Temeltaş, Hilal Aybak ve İncesu İlçesi Belediye başkanı Zekeriya Karayol hakkında, ‘Rüşvet almaya kalkışmak, dolandırıcılık, icbar suretiyle irtikaba kalkışmak’ suçlamalarından dolayı yargılandığı ve CHP milletvekillerinin de bu gün izlediği dava 7 Haziran’a ertelendi. Bu dosyada şüpheliler Zekeriya Karayol (AKP’li İncesu Belediye Başkanı), Ersel Ercüman (İncesu İlçesi Fen İşleri Müdürü) Süleyman Temeltaş (Hacı Ali Hamurcu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesindeki eski daire başkanı), Hacı Ali Hamurcu, Hilal Aybak (iddianın olduğu dönemde Kayseri Büyükşehir imar daire başkanı) hakkında ise “icbar suretiyle irtikap” suçlaması var.