1173 kişilik yeni dinleme listesi yayınlandı

1173 kişilik yeni dinleme listesi yayınlandı
18 Mart 2014 09:41

Daha önce medyada yer alan ‘Selam Terör Örgütü’ kapsamında birçok kişinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından bu kez 30 ilde 1173 kişilik yeni dinleme listesi ortaya çıktı.

 

Star gazetesinin verdiği habere göre, aralarında çok sayıda valilik ve kaymakamlıkların da yer aldığı siyasi partinin il ve ilçe teşkilatları, emniyet müdürlükleri ve amirlikleri, adliyeler, savcılar, hakimler, polis memurlarından emniyet müdürlerine kadar her kademeden emniyet görevlisi, TSK mensupları, belediye başkanlıkları, STK yöneticilerinin ‘terörist’ ve ‘organize suç örgütü’üyesi gibi gösterilerek üç yıl boyunca illegal olarak dinlendi.

 

İki yılda bir milyon kişi dinlemeye takıldı

 

Haberde, TİB kayıtlarına göre, Emniyet iki yılda bir milyonu aşkın dinleme yaptı.

 

İddiaya göre, Emniyetin “İhbar mektubu” yöntemiyle dikkat çekmeyen isimler üzerinden özel yetkili savcılar aracılığıyla başlattığı “terör faaliyetleri, organize suç örgütü, uyuşturucu, kaçakçılık, Ergenekon, İBDA-C” gibi soruşturmalara ilgili ilgisiz birçok isim eklendi. İçi boş birçok soruşturma dosyasına emniyet “Terör faaliyeti”, “Organize suç örgütü” veya “Uyuşturucu” gibi gerekçelerle kendilerine yakın savcıları kullanarak mahkemelerden dinleme kararı çıkarttı.

 

İSTANBUL’DA 28 BİN 500 KİŞİ DİNLENDİ

 

13 bin 54 kişinin dinlendiği Adana’da ele geçen 102 kişilik dinleme listesinde 10 yargı mensubu 5 adliye müdürü ile 68 polisin 2011-2013 arasında dinlendiği görüldü. 28 bin 508 kişinin dinlendiği İstanbul’da takibe takılan 220 kişiden 100’ünün polis olduğu anlaşıldı. 11 bin 231 kişinin dinlendiği Ankara’da belirlenen 41 kişiden 17’sinin polis olduğu görüldü. 12 bin 978 kişinin dinlendiği İzmir’de takip edilen 69 kişiden 46’sının polis olması dikkat çekti. 10 bin 817 kişinin dinlendiği Hatay’da 38 kişiden 14’ünün polis olduğu görüldü. Gaziantep’te takip edilen 59 kişiden 24’ünün polis olduğu dikkat çekti.Edirne’de 29 kişiden 15’nin emniyet mensubu, Kocaeli’de 78 kişiden 51’inin polis, Van’da takip edilen 41 kişinin tamamının polis, Sakarya’da 125 kişiden 73’ünün polis olduğu dikkat çekti.

 

KİMLER VAR

 

Dinlenen kişiler arasında İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ailesinden birçok kişinin bulunması dikkat çekti.

 

Listede ayrıca Prod. Dr. Yalçın Küçük, Rıza Sarraf, gazeteci Toygun Atilla, Fadıl Akgündüz, Yıldız Tilbe, Nihat Özdemir başta olmak üzere birçok Fenerbahçeli yönetici, Hüsnü Mahalli, Menzil Cemaati lideri Abdulbaki Erol’un ailesinden birçok kişi, Galatasay yöneticisi Adnan Polat ve Rıdvan Dilmen gibi birçok ünlü isim de bulunuyor.

 

İşte o listelerden bazıları:

 

1

 

2

 

3

 

 

Kaynak: Odatv