11 katlı ‘imar affı’ rezaleti! Müteahhit tam 42 daire için ayrı ayrı af almış

11 katlı ‘imar affı’ rezaleti! Müteahhit tam 42 daire için ayrı ayrı af almış
28 Mart 2023 08:26

BirGün gazetesi yazarı Bahadır Özgür, Antakya’da depremde ağır hasar gören bir Nasa Kent Apartmanı’nın 8 kat izni olmasına karşın, 11 kat yapıldığını belirterek, “Cimer’e başvuran Gökhan Ulaş ve avukat eşi Ebru Ulaş, belediyeden gelen yanıta rağmen işin peşini bırakmıyor. Ulaş’ın sunduğu 7 Ocak 2018 tarihli uydu görüntüsünde binanın sadece 3 katının tamamlandığı görülüyor. Mayıs 2020 yılında çekilmiş bir fotoğrafta ise bina 11 kata kadar yükseltilmiş. Oysa ‘imar affı’ kanunu, 31 Aralık 2017’den önce yapılmış binaları kapsıyor. Ulaş, kanıtlara bakıldığında aleni şekilde ‘imar affı’ başvurusunun sahte olduğunu vurguluyor. Müteahhit tam 42 daire için ayrı ayrı af almış” diye yazdı.

 

Fotoğraf: Birgün

 

Müteahhitlerin şehrin göbeğine göz göre göre kaçak yapı diktiğini kaydeden Özgür, “Belediye yeni imar planı çıkardığı yerde bile buna göz yumuyor. Denetim firması uygun raporlar veriyor. Sonra suçlar birikince siyaset işe el atıyor ve milyonlarca kaçağı, birkaç cümlelik yasayla aklıyor. Yapı sahiplerinin beyanı, kanıt için yeterli sayılıyor.

Yapı sağlam mı, güvenli mi gibi soruların yanıtı da muhatabı da kalmıyor. Zira belediyelerin, affa uğramış binada sorumlulukları bulunmuyor. Nihayetinde bir doğa olayı, felakete dönüşüp insanların canını alıyor. Bundan daha acımasız, daha tehlikeli bir organize suç şebekesi olur mu?” ifadelerini kullandı.

 

 

Yazının tamamı için tıklayın…