1000(BİN) Günlük Tutsaklık

1000(BİN) Günlük Tutsaklık
30 Kasım 2011 08:03

Bir ülke düşünün, bir vatandaşı hüküm giymeden 1000(Bin) gündür tutuklu. Bir ülke düşünün, bir gazetecinin kendi günlüklerinden delil üretip onu belli belirsiz suçlamalarla içeri alsınlar ve bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu düşünün M.BALBAY’ın ve diğer Gazetecilerin başına gelenlerin bir gün sizin başınıza gelmeyeceği ne malum!..

 

HH YORUM TOLGAY YORULMAZ

 

Mustafa Balbay, cezaevine girdiğinde 8 aylık olan oğlu Deniz şimdi 4 yaşında, kızı Yağmur 11 yaşına geldi. 11 yıllık evliliklerinin 3 yılında eşinden uzak kalan Gülşah Balbay’ın hayatı Ankara-Silivri yollarında geçiyor. Hayatının bu zor döneminde annesi Melek Gül ve babası Bahri Gül hep yanında. Evlerinin duvarlarında aile fotoğrafları ve bazı resimler yer alıyor, bir duvarı da Bedri Baykam’ın Balbay için yaptığı büyük resim kaplıyor. Yağmur Balbay, tutukluğunun bininci gününde babasına “Babacağım, sosyal bilgiler sınavımdan 100 aldım. Seni çok özledim. Döneceğin günü dört gözle bekliyorum” diye sesleniyor.

Gülşah Balbay’ın annesi Melek Gül, “İnsanlanın ömründen bin günü çalmak bu kadar kolay mı? Mustafa’nın, kızımın, torunlarımın hayatlarından bin gün çalındı, daha ne kadar da çalınacağı da belli değil. Kul hakkımı helal etmiyorum buna vasıta olanlara” diye isyan ediyor. Melek Gül, damadından sevgiyle sözederken “İyi ki ona vermişim kızımı” diyor. Bahri Gül de, “Seçilmiş bir parlamenterin şimdiki mecliste olanlardan farkını göremiyorum. Aynı statüde seçilmiş insanların tutukluğunun devamını hukukla bağdaştıramıyorum” diye konuşuyor.

 

 

Mustafa Balbay’ın  Zulümhane atlı kitabından bir kesit;

 

Ben
Vatandan aldıklarımla değil
Vatana verdiklerimle doyarım
Vatan onu sevenler kadar güçlüdür
Buna innanırım

 

Ben
Sürgünlerinden
1940-1950 tutuklamarından
1970-1980 kıyımlarından
1990 katliamlarından
2000’lerin hukuk saldırılarından gelirim

 

Ben
Namık Kemal’lerden
Tevfik Fikret’lerden
Abdi İpekçi’lerden
Uğur Mumcu’lardan
İlhan Selçuklardan gelirim,

 

Yalnız
Aile büyüklerimi
Ve aydınlık insanları
Selamlarken eğilirim.

 

Mustafa Balbay