1000 Polisli Dev Operasyon

1000 Polisli Dev Operasyon
21 Kasım 2012 13:57

İstanbul narkotik polisi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü pazartesi günü Maltepe’de ortak operasyon yapmıştı. Ayrıcı Narkotik ekipleri Fatih’te uyuşturucu satan bir şebekeye yönelik operasyon düzenlemişti. Yaklaşık 1000 polisin katıldığı operasyonun görüntüleri polis kameralarına da yansıdı.

 

 

Görüntüler film sahnelerini aratmıyor. Operasyona polis helikopterinin eşlik etmesi, aramalarda narkotik köpeklerinin kullanılması dikkat çekiyor. Kameralara yansıyan en ilginç görüntü ise, uyuşturucu şebeke üyelerinden birinin bahçesinde bulunan “madde bağımlılığı ile mücadele el kitabı”nın görüntüleri.

İstanbul narkotik polisi, liderliğini Mikail Ö.’nün yaptığı sokaklarda uyuşturucu satan bir şebekeye geçen pazartesi operasyon düzenlemişti. Fatih ve Maltepe’de düzenlenen operasyona yaklaşık 1000 polis katılmıştı. Maletepe Gülsuyu’nda düzenlenen operasyona Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de katılmıştı. Helikopter eşliğinde yapılan baskınlarda, Maltepe Gülsuyu’nda Terörle Mücadele ekipleri sol terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 13 kişiyi narkotik polisi ise sokaklarda uyuşturucu sattığı iddiası ile 6 kişiyi gözaltına almıştı.

 

 

 

ÖRGÜTLE REKABET VARDI

 

Maltepe Gülsuyu’na narkotik ve terör polisinin ortak operasyon yapmasının arkasında sol terör örgütü üyelerinin uyuşturucu satıcılarına baskı yapması olarak belirtilmişti. Terör örgütünün Mikail Ö.’nün adamlarına engel olarak kendi adamlarına uyuşturucu sattırdığı öğrenilmişti.

 

NARKOTİK POLİSİ ŞEBEKE ELE BAŞINI DA GÖZALTINA ALMIŞTI

 

Narkotik polisi Mikail Ö.’nün Fatih’te uyuşturucu satan adamlarına da operasyon düzenlemiş uyuşturucu şebeke üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alınmıştı. Narkotik ekipleri ayrıcı şebekenin ele başı “Maykıl” lakaplı Mikail Ö.’yü de başka bir operasyonla gözaltına almıştı.

 

SOKAK SATICILARININ ADRESLERİNDE 7 TABANCA ÇIKTI

 

Yapılan operasyonda, narkotik polisi, 7 tabanca, 354 gram esrar, 113 kokain, 28 gram bonzai, 5 ecstasy hap ele geçirilmişti. Ayrıca Mikail Ö.’nün gözaltın alındığı adreste yapılan aramada içinde sıvı kokain bulaşmış 34 boş prezervatif ele geçirilmişti. Narkotik polisinin gözaltına altığı 21 kişinin toplam 130 suç kaydının olduğu belirlenmişti. Terörle Mücadele ekiplerinin sol örgütü üyesi olma şüphesiyle gözaltına aldığı 13 kişinin 2’sini uyuşturucu sattığı belirlenmişti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

 

 

 

 

O OPERASYONLAR POLİS KAMERASINA DA YANSIDI

 

Polisin düzenlediği operasyon polis kameralarına da yansıdı. Polis kameralarına yansıyan görüntüler, polis araçlarının Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ne seyriyle başlıyor. Polis amirleri telsiz konuşmaları ile son talimatları verirken, destek veren polis helikopteri de kameralara yansıyor. Operasyonun startının verilmesiyle, özel harekat polisleri eşliğinde adresle giden ekipler, kapıları çalıyor.

 

“AÇ POLİS”

 

Polisin çaldığı kapıların dairelerindeki şüpheliler “Kim o” diye seslenince, operasyon timleri “Aç polis” diye bağırıyor. Kapının açılmasıyla içeri giren ekipler, “Yat yere” diyerek şüphelileri gözaltına alıyor. Ayrıca polisin duvara dayadığı şüphelilerin görüntüleri de kameralara yansıyor.

 

ARAMALARA KÖPEKLER DE KATILDI

 

Yapılan aramalarda polis köpeklerinin de katıldığı görülüyor. Eğitimli polis köpekleri Night’ın bir adreste yapılan aramada koltukları tırmalayarak tepki verdiği görülüyor. Diğer eğitimli köpek Eta’nın ise bir adresin bahçesinde aramalara eşlik ettiği görülüyor.

 


 

KOKAİN BULAŞIKLI PREZERVATİF BULUNDU

 

Görüntülere yansıyan bir diğer görüntü ise Fatih’te yapılan operasyonda kaydedildi. Görüntülerde polisin uyuşturucu bulduğu anlar yer alıyor. Ancak dikkat çeken görüntüler arasında bir poşet içerisinde bulunan kokain bulaşıklı prezervatifler yer alıyor. 34 sıvı kokain bulaşıklı prezervatifin bir kuryenin sindirim sisteminde Türkiye’ye getirildiği ve şebekeye teslim edildiği tahmin ediliyor.

 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EL KİTABI DİKKAT ÇEKTİ

 

Görüntülerde polisin bulduğu diğer uyuşturucular ve 7 tabancanın ele geçirilmesi yer alırken, bir bahçede yapılan aramada, “Madde bağımlılığı ile mücadele edenlerle için el kitabı”nın bulunması dikkat çekiyor.

 

 

 

 

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER EMNİYETTE SORGULANIYOR

 

Bu arada terör polisinin gözaltına aldığı 13 şüpheli ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı 21 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.