10 milyon TL’lik toma ihalesi yandaşa mı verildi?

10 milyon TL’lik toma ihalesi yandaşa mı verildi?
14 Ağustos 2013 12:19

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, TOMA’ların ihale sürecinin gizli ve karanlık olduğunu öne sürerek, “Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyundan gizli bir şekilde 10 milyon TL’lik TOMA ihalesi gerçekleştirmiş ve ihaleyi bu alanda yeterliliği şaibeli eski bir AKP milletvekiline ait firmaya vermiştir” dedi.

 

 

Tanrıkulu, Toplumsal Müdahale Araçlarının (TOMA) alım süreci’ne ilişkin İçişleri ve Maliye Bakanlarına yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Tanrıkulu açıklamasında, “Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyundan gizli bir şekilde 10 milyon TL’lik TOMA ihalesi gerçekleştirmiş ve ihaleyi bu alanda yeterliliği şaibeli eski bir AKP milletvekiline ait firmaya vermiştir. Ülkemiz kaynaklarının bu şekilde heba edilmesini mi eleştirmek gerekli, yoksa toplumsal olaylardan gün geçtikçe daha da çekinerek bunun için her türlü otoriter tavrı sergileyen iktidarı mı sorusunun cevabı tam bu noktada büyük önem arz etmektedir. İktidar, Taksim’de yaşanan Gezi Parkı protestolarında makam sevdaları yüzünden algılama yetersizliğine düşmüş, süreci yönetememiş ve milletimize toplumsal müdahale araçlarıyla saldırarak, sindirme politikası yürütmüştür. Bu otoriter tutumuna devam edeceğini de atmış olduğu adımlardan görmekteyiz” dedi.

 

İktidar emniyet teşkilatının mühimmat ve teçhizatının yenilenmesi amacıyla 44 milyon liralık özel ödenek tahsis ettiğini belirten Tanrıkulu, “TOMA, Shortland, zırhlı otobüs ve biber gazı alımlarıyla ilgili ihale sürecini başlatmıştır. Başbakan’ın talimatıyla başlatılan ihale süreci için Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan 32 milyon TL, 12 milyon TL’lik kısmı da Başbakanlık örtülü ödeneğinden karşılanacağı gün yüzüne de çıkmıştır. Devletin savunma envanterine giren her araç gerecin reklamını yaparak kamuoyuna duyuran iktidar, bir yandan da gizli ve kamu ihalelerine aykırı alımlarla kendisinden olan yandaşlarına milletimizden toplanan vergileri dağıtmaya devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.