10 Kasım'da tavrımız aynı olur

10 Kasım'da tavrımız aynı olur
2 Kasım 2012 15:24

HP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Cumhuriyet Bayramı’ndaki yasakları değerlendirirken, “10 Kasım’da bir kısıtlama olursa tavrımız aynı olur” dedi.

Mersin’in Tarsus İlçesi’ne gelen Adnan Keskin, Hz.Danyal Meydanı’nda partiler tarafından coşkuyla karşılandı. Esnaf ziyaretleri yapıp halkla konuşan Keskin’e, CHP Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel ile çok sayıda partili eşlik etti. Keskin, Meydan Kahvehanesi’nde partililere seslendikten sonra Kırkkaşık Bedesteni, Eski Buğday Pazarı, Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Caddesi’ni dolaştı.
 
‘ENGELLERİ AŞARIZ’
 
Daha sonra CHP Tarsus İlçe Başkanlığı’na geçen Keskin, burada gündem ile ilgili açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili gündeme gelen yasaklarla ilgili konuşan Keskin, “Halk barikatları aştı ve bayramlarını her türlü baskı ve yasağa rağmen coşkuyla kutladı” diye konuştu. ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde böyle bir yasaklama olursa tavrınız ne olur?’ sorusuna yanıt veren Keskin, “Aynı tavırları sergileriz. 10 Kasım’da da vatandaşların iştirakini engelleyici bir genelge, bir talimat gönderilirse Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri 30 Ağustos ve Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi kendi etkinliklerini kutlayacaklardır. Engelleri aşarak Mustafa Kemal Atatürk’e gösterilmesi gereken saygının gereklerini yerine getireceklerdir” dedi.
 
Toplantının ardından Mersin’e hareket etmek için yola çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bir anahtarcı dükkanın önünde asılı duran büyük boyutlu bir anahtarı tutarak, “Bu anahtar Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelişinin anahtarıdır” dedi.