Zulüm ve sonuçları

Zulüm ve sonuçları
19 Haziran 2016 08:46

DEĞERLİ OKUYUCULAR! Bugünkü sohbetimiz: Zulüm ve sonuçları hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

”İçinizden, insanları hayra çağıracak, iyiliği emredecek, kötülükten alıkoyacak bir topluluk bulunsun. İşte onlar, kurtuluşa erenlerdir.” (Ali İmran, ayet 104)

 

 

EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ!

 
Cenab-ı Allah insanlara ve diğer canlılara karşı haksızlık yapmaya zulüm adını vermiştir.
Zulüm, hakkı sahibine vermemek veya sahibinin elinden hakkını almaktır.
Zulüm insanların ırz ve namusuna, mal ve servetine, haysiyet ve şerefine, hak ve hürriyetlerine, tecavüzde bulunmak ve bencillik uğruna Vatana ihanet etmektir.
Cenab-ı Allah, insanları bu gibi haksız davranışlarda bulunmaktan menetmiştir.

 

 

EY İSLAM ALEMİ!

 
Ateş ne kadar şiddetli olursa olsun, makamını mazluma terk etmek zorunda kalır.

 

 

Zalim, bir zaman için fırsat bulabilir. Zaman’nın kendi lehine döndüğünü gören kimsenin hakkına tecavüze kalkmamalıdır. Mağdur ettiği kimselerin göz yaşı: Sele; ahı ateşe döner de kendisini perişan eder. Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ”Mazlumun duasından sakınınız. Zira onun duası ile Allah arasında bir perde yoktur.” buyurmaktadır.

 

 

”Zalimlere mehl-olmasa matlub-i ilahi,
Bir demde yıkar alemi mazlumların ahı!
Zalimlere bir gün dedirtir kudret-i Mevla.
Elbette olur ev yıkanın hanesi viran.”

 

 

Zalimlere yardakçılık etmek de bir çeşit zulümdür. Zalimler, zalimin yaptığını hoş görür.

 
Bir kimsenin toprağına tecavüz ederek zulmedenin, gasp ettiği arazi boynuna takılacak, mahşer halkına karşı teşhir edilecektir. Zalimin uğrayacağı azabın şiddetini Kuran-ı Kerim şöyle dile getirmektedir:

 
”Eğer yerde ne varsa hepsi ve onunla birlikte bir misli daha o zulüm edenlerin (elinde) olsaydı kıyamet gününde (uğrayacakları) azabın fenalığından (kurtulmak için) elbette bunları feda ederlerdi…”

 

 

Zulüm, bütün semavi dinlerde men edilmiş bir kötü ahlaktır. Bencillik ahlakı olan ve ön planda tutulan aile, kurum-kuruluşlarda ve ülkelerde istikrar, mutluluk ve huzur olmaz. Zulüm, milletlerin varlığını tahrip eden bir atom bombasıdır. Çünkü zulüm, merhametsiz ve şefkatsiz kalplerden doğar. Böyle taş gibi bir kalbe sahip olanlardan kendine, Vatan ve milletine faydalı olması beklenebilir mi? İslam büyükleri diyor ki:

 

”Bu ümmette insanlıktan, hayvanlığa değişiklik yoktur. Yalnız kalpte değişiklik olur. İnsanlara acımayanların kalpleri canavar kalpleriyle değişir.” Zulüm, yalnız insanlara değil; hayvanlara, hatta ağaç ve bitkiye (Nebata da) de yapılmamalıdır. Atalarımız: ”Yaş kesen baş kesmiş olur” demekle bize bu gerçeği duyurmak istemişlerdir. Yüce Türk İslam alemine düşen görev bitkiye, cansız varlıklara, bütün yaratılmışlara şefkat ve merhamet kanatlarımızı açmak, Cenab-ı Allah’ın yarattıklarının cümlesine zulmetmekten kendimizi korumaktır. Bütün yaratılmışların kendisine göre duası vardır. Zalim olanlara beddua ederler. Bunun içindir ki, hizmetimize tahsis edilmiş hayvanlara eziyet etmeyip; yemini, suyunu zamanında veriniz; onlara ve bütün yaratılmışlara yumuşak dille ile (Rıfk) muamele ediniz. ”Rıfk sahibi olmayan kimseden hayır gelmez. ” (Hadis-i şerif)

 

 

Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ”Yerde olanlara merhamet ve şefkat ediniz. Ta ki gökte olanlar da size merhamet ve şefkat etsin.” Bu hadis-i şerifteki ”Gökte olanlar” dan murad, melaike-i kiramdır. Meleklerin Mü’minlere dua ve istiğfar ettikleri ayet-i celile ile sabittir. Merhametli ve şefkatli olan Mü’minlere, meleklerin duası daha çoktur. Merhamet, Cenab-ı Hak’kın bir sıfat-ı celilesidir. Dikkatli olan Mü’minin kalbinde tecelli eder. Ne mutlu kalbinde merhamet ve şefkat hissi tecelli edene ve ne yazık kalbi katılaşıp, cüzdan muhasebesi (Bencillik) uğruna zulmedene.

 

 

Değerli okuyucular!

 
Kur’an okumasını bilmeyenler, Türkçe okumalı veya interneti varsa, internette Cüz Cüz Kur’an-ı sesli dinleyerek okuyabilirler. Üzülmeye gerek yok. Sadakat, samimiyet ve irademizi güçlendirmeye ihtiyaç vardır.

 
”Kur’an okunmayan ev, içindekilere dar gelir. O evin hayrı azalır” (Hadis-i şerif)

 

 

Ramazan’a özel bamya böreği tarifi:

 
Malzeme 6 kişilik: 350 gram taze bamya, üç yumurta büyüklüğünde kuru soğan, Bir demet dereotu, 100 Gram taze Zencefil rendesi, Bir yemek kaşığı biber salçası, bir çay kaşığı karabiber, Bir çay bardağı Zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı, 4 Adet böreklik yufka, Bir adet yumurta, Yeterince tuz.

 
Hazırlanışı: Soğan ve taze Zencefil soyularak mutfak robotunda püre haline getirilir. Bamya, ucu ve kuyruğu kesilerek yıkanıp, kaynamakta olan bir litre suya atılıp on dakika haşlanıp süzdükten sonra, uzunlamasına keserek altı yağlanmış ve iki adet yufka serilmiş tepsiye , Zencefil ve soğan püresine diğer malzemeleri ilave edip, karıştırdıktan sonra tepsiye düzgünce dizilip, diğer iki adet yufka ile üstünü kapatıp, çırpılmış yumurta ve tereyağı karışımı ile fırça ile sıvayarak 180 derece ön ısıtılmış fırına sürülür.

 
NOT: Bamya böreği, bağırsak tembelliğini önler. Ayrıca haftada bir mutlaka bamya yemeğini alışkanlık haline getirin. Bamya sezonunu kaçırmayın. bamya haşladığınız suyu dökmeyip içiniz.

 

 

KISACA BAMYANIN FAYDALARI:

 
1- Kolestrolü düşürür.
2- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
3- Böbrek hastalıklarını önler.
4- İnsulin yapan şeker hastalarının, insulin dozajını düşürür.
5- Astım sorunu olanlar bamya yemeyi ihmal etmemelidirler.
6- Yorgunluk için de çok faydalıdır.
7- 60-70 gram taze bamyayı yıkayıp, sap ve ucunu koparıp el ile 5-6 parçaya bölüp 700 gramlık cam kavanoza koyuıp üzerini su doldurup ağzını kapatarak, en az 12 saat bekletip, suyu kahvaltıdan 40 dakika önce içiniz. İçtiğiniz su, yukarıdaki hastalıkların tedavisi için çok etkilidir. Bu işleme 20 gün devam edip, 8 gün ara vererek tekrar devam ederek üç seansa tamamlayın.
8- Bamya, hastalıkların anahtarı olan kabızlık tedavisi için, en doğalı ve etkilisidir. Kabızlık sorunu olanlar bamya yemeyi ihmal etmemelidir.

 
NOT: Bamya böreği ve faydaları ile ilgili soru ve önerilerinizi, sitemizle paylaşabilirsiniz.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cümle Vatan şehitlerini Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini affı ile muamele buyurduğu bahtiyar kullarından eylesin. Ruhunda Vatan sevgisi olanların, Vatana hizmet etmeyi daim kılsın. Amin ve bi hürmeti seyyidil mürselin velhamdulillahi Rabb’il Alemin.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun