Zula Kaç Gb

Zula Kaç Gb
31 Ağustos 2018 10:27

MMOFPS türünde Türkiye’ nin ilk oyunu olma özelliğini taşıyan Zula, oyun tutkunlarının beğenisini toplayarak, çok yoğun şekilde ilgi görmeye başladı. Çok kısa bir süre içerisinde yüksek oyuncu sayılarına ulaşan Zula, alanındaki oyun tarzında oyunculara çok özel bir oyun deneyimi sunuyor. Rakiplerine oranla yerli olmasının getirmiş olduğu önemli farkları bulunan Zula oyunu, oyun tutkunlarına Türkiye’ nin farklı şehirlerinden oluşan haritalar sunuyor. Böylelikle oyun tutkunları, Türkiye’ den şehirlerin oluşturduğu haritalarda keyifli ve samimi bir oyun deneyimi elde edebiliyor.  Bu denli popüler bir oyun olarak öne çıkan Zula ile ilgili olarak oyuncular oyunu indirme sırasında Zula kaç GB olduğunu anlamaması sorunu gündeme geliyor. Oyunun cihazlarda oynanabilmesi için ne kadarlık bir alan kapasitesinin ayrılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olamayabiliyor. Bu durumda cihazlarında yer problemleri ile karşı karşıya kalabilmelerine neden oluyor.

 

https://www.bilgiadami.com/zula-kac-gb.html  Zula oyununun indirilmesi sırasında Zula kaç Gb olduğu anlaşılmıyor. Bunun nedeni ise oyunun cihaza ilk indirilmesi esnasında düşük bir boyuta sahip olmasıdır. Bu şekilde ilk indirme sırasında Zula oyunu düşük bir MB boyutuna sahiptir. Ancak oyununun oynanması sırasında yaşanan yer sıkıntıları ile oyununun daha yüksek bir alan kaplamasına neden olduğu anlaşılabiliyor. Aslında bu durum Zula oyununa özel bir durum değildir. Çünkü günümüzde MMOFPS tarzında oyun geliştiricileri ve oyun şirketleri tarafından oyuncuların kolay bir şekilde düşük boyutlu olarak oyunu cihazlarına indirebilmelerini hedefler. Bu şekilde oyunun, cihaza kolay bir şekilde indirilmesi sağlanıyor. Oyunun ilk giriş ara yüzü sırasında ise otomatik olarak ‘güncelleme’ gerçekleştiren oyun, oyununun oynanabilmesi için gerekli olan diğer tüm dosya ve verilerin indirilmesini sağlar. Böylelikle oyunun cihaz üzerinde kaplamış olduğu alan kapasitesi çok daha büyük boyutlara ulaşır.

 

 

Bu tip bir sistem anlayışı bulunan Zula oyununa ilişkin olarak indirme ve güncellemeler sonrasında Zula kaç GB olduğunu anlaşılmasını sağlıyor. Güncelleme dosyalarının da tamamı ile indirilmesinin ardından Zula oyunun cihaz üzerinde kaplamakta olduğu genel alanın boyutu 2.1 GB düzeyinde oluyor. Bu durumda cihazlarca oyunun kasılma ya da farklı bir problem olmadan yüksek görüntü kalitesinde oynanabilmesi için cihazda oyuna özel olarak 2.5 GB boyutunda bir alan ayrılması gerekliliği bulunuyor. Bu şekilde Zula oyununu cihazlarda yüksek kalitede ve ısınma problemleri olmadan oynayabilme imkanı bulunuyor. Oyununun diğer RAM ve grafik kartı gibi sistem gereksinimlerine ilişkin olarak oyunun kendi sayfası içerisinde kapsamlı bilgilendirmeler oyunculara sunuyor.

 

https://www.bilgiadami.com/