Zonguldak’ta Dünya Barış Günü kutlandı

Zonguldak’ta Dünya Barış Günü kutlandı
1 Eylül 2013 16:49

ZONGULDAK’ta, 1 Eylül Dünya Barış Günü, basın açıklaması ile kutlandı.

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından İsmet Paşa Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 30 kişi katıldı. Grup, ‘Gerçekleri söylemek gürültü kirliliği değildir. Barış hemen şimdi’, ‘Tayyip savaşı biz değil sen istiyorsun. Cepheye oğlun gitsin’ ve üzerinde güvercin olan ‘Bütün dünya buna inansa’ yazılı pankartlar taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, bugün dünyanın tüm meydanlarında barış çığlıklarının yankılandığını söyledi. Kaymakçı, “Ülkemiz, Dünya Barış Günü’ne savaş tamtamlarının çaldığı, başını ABD’nin çektiği emperyalist işgalcilerin Suriye’ye yapılacak müdahaleye bahaneler ürettiği bir zamanda giriyor. Burada toplanan ve her türlü savaşı, tüm canlı varlıklara uygulanan şiddeti cinayet olarak sayan bizler el ele vererek ‘Savaşa hayır’ diyoruz” dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından 18 yaşındaki Hakan Güneş, parkta toplanan kalabalığa “Kardeşlerim” diye seslenerek, şöyle konuştu:

“Bakın hepimiz Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Hepimiz Allah’ın birer kullarıyız, öncelikle bunu unutmayalım. Bizim silaha değil, mermiye, bıçağa değil bizim tek bir şeye ihtiyacımız var, aklımıza. Aklımız bizim her şeye yeter. Hepimizin yapacağı tek bir iş var, adam gibi işimizi yapsak; sağcıya-solcuya gerek yok. Yurtta barış cihanda barış. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Meydanda bunanlardan bazıları Hakan Güneş’i alkışladı. Kalabalık daha sonra dağıldı.