Zırhlı cip Gökçek’te!

Zırhlı cip Gökçek’te!
26 Mayıs 2019 09:13

“İstanbul’u halledelim sonra Ankara’yı da halledeceğiz sözleri dolaşıyor. Biz işimize bakıyoruz” diyen Başkan Mansur Yavaş, görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e üç adet cip tahsis edildiğini, bunlardan ikisinin iade edildiğini ancak zırhlı olan bir aracın Gökçek’te kaldığını açıkladı.

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın Mogan Tesisleri’nde düzenlediği iftar programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, Ankara için verdikleri sözleri tutmak için çalışmalara hızla devam ettiklerini, ihaleleri açık olarak yayınladıklarını, tasarrufa makam araçlarıyla başladıklarını söyledi.

 
Seçimlerden önce rakibi Mehmet Özhaseki’nin “25 bin işçi çıkaracaklar. Belediyede teröristler yuvalanacak” dediğini anımsatan Yavaş, “Belediyede haksız hukuksuz bir kişi işten çıkarılmadı. Mazbata töreninden itibaren belediye ve Ankara’nın her yeri ‘T.C.’ ibareleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı” dedi.

 
Yavaş’ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlardan satırbaşları şöyle:

 

 

‘Ankara’yı halledeceğiz’ diyorlar:

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili birilerinden ifade almak, suçlama yapmak istediler. Ankara’da da aynılarını duyuyoruz. Bunlar demokrasi adına çok ayıp şeyler. Bunu, üzüntüyle karşılıyorum. “Önce İstanbul’u halledelim, 6 ay sonra Ankara’yı da halledeceğiz” sözleri Ankara’nın her yerinde yayılıyor. Resmi ağızlardan da yayılıyor. Maalesef bunlar üzücü şeyler. Birtakım oyunlarla Ankara halkının iradesini yok sayıp, o iradeyi ortadan kaldırmanın hem Türk demokrasisine, hem Türkiye ekonomisine zararı olacaktır.

 

 

1 milyonluk cip:

 
Büyükşehir Belediyemizin toplam borcu 9.5 milyar lira. EGO, ASKİ ve Şirketlerin toplam borçları bunlar. Sadece şirketlerin borcu 1 milyar liraya yakın ama ben asla bir enkaz devraldım diye şikâyet etmedim. Bundan sonra tüm otopark ve bilboardları belediye işletecek. Gereksiz makâm araçlarını kaldırıyoruz. Kiralık olanları da iade ediyoruz. Sekreterlerin altında araba var, müdürde yok. Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Melih Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik ikisi geldi. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle. Zabıta, İtfaiye ve bir de görevli polis haricinde benim makam aracım dahil hiçbir belediye aracında ‘çakarlı araç’ kalmayacak. Tüm birimlerde ihaleler önceden ilan edilecek. Birçoğunu canlı yayınlamaya başladık.

 

Belediyeden 100 bin top çıktı:

 
Şimdiye kadar çok dikkatsiz harcamalar yapılmış. Mesela sadece bir yerden 100 bin top çıktı. Basket ve futbol topları. Neden alındığını bilmiyoruz. Bayramda dağıtacağız artık başka çaresi yok. Şirketlerin genel kurullarının belirlenmesi için muhalefetin meclise yetki verilmesi yönündeki ısrarını gördünüz. Tartışma çıkarmaya çalışan bir meclis üyesinin bir şirkette danışman olduğunu ve bir yandan da bir başka belediye şirketinde yolsuzluk yaptığı için 3 yıl 1 ay hapse mahkûm olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirdik, ANFA Genel Müdürü, mart ayının 25 ve 26’sında reklam ihalesi açıyor. ANFA sadece Ankara Belediyesi’ne iş yapar, dışarıya iş yapmaz. Reklama ihtiyacı yok. 25’inde internetten yayınlıyor, 26’sında teklif alıyor ve 27 veya 28’inde onaylıyor. 29’unda 40 gün sürmesi gereken bir iş olmasına rağmen hemen kabulü yapılıyor. 40 günlük reklam süreci, yapılmış gibi billboardlara girilmiş gibi kabul ediliyor. Seçimden önceki cuma günü 1,5 milyon TL bir şirketin hesabına geçiyor. Ankara halkının cebinden çıkanların hesabını soracağız.

 

 

İmar artışında ranta son:
Belediyede 80 kadar dosya var. İmar dosyalarının içine, her imar artışının yanına şuraya bir tane okul, sağlık ocağı yapacaksınız gibi talimatlar konulmuş. Ne yapılacağı, kaç paralık yapılacağı belli değil. Okul yapacaksak kendi istediğimiz yere yaparız, başkasına rant verip, okul yaptırmaya gerek yok.

 

Vicdana seslenilmeli:
Seçim çalışmayla kazanılır. Sayın Ekrem İmamoğlu’nda yüksek motivasyon gördüm. Yolda gezerken bile halkın ilgisi çok çok fazlaydı. Herkes bu seçimde de üstüne düşen görevi yapacak. Bu seçimde İmamoğlu lehine açık fark olacağını düşünüyorum. İstanbul’da seçmenin vicdanına seslenmek lazım.

 

Hitit Güneşi’ni kullanıyoruz:
(Hitit Güneşi geri gelecek mi sorusuna): Meclis aritmetiği 43’e karşı 105. Bu haliyle geri getirmek çok zor. Lüzumsuz yere de enerji harcamak istemiyoruz. Yine de Hitit Güneşini her yerde kullanmaya çalışıyorum. Tüm bu projeleri 5 yıla sığdırabileceğim kanaatindeyim. 32 kilometrelik bisiklet yolu, İstasyon Caddesi projesi ve metro için görüşmelere başlıyoruz. Köylere güneş enerjisi ve su indirimi gündemimizde. Haziran ayında Polatlı’da bir çalıştay yapacağız. Ankara nüfusu 6 milyon neredeyse. Her bir proje için bir yönetici ve bir danışman görevlendirmeyi düşünüyorum.