Zekeriya Öz’den flaş ‘Almanya’ iddiası!

Zekeriya Öz’den flaş ‘Almanya’ iddiası!
27 Ağustos 2014 22:06

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra Bolu’ya düz savcı olarak atanan Savcı Zekeriya Öz, Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi ve Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmasına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Açılım sürecinin amacının PKK’ya silah bıraktırıp üyelerinin sınır dışına çıkarılması olarak tanımlandığını ve bunların hiçbirinin gerçekleşmediğini belirten Savcı Zekeriya Öz, çözüm sürecinde verilen tavizlere de dikkat çekti. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Bakırköy Başsavcıvekilliğinden Bolu’ya düz savcı olarak atanan Savcı Öz, Twitter hesabından şunları yazdı:

 

“Son günlerde çıkan Almanya’nın dinlemesi 17-25 Aralık’a Türkiye’nin öğrendiği yolsuzlukları, bu ülkelerin önceden bildiklerini göstermektedir. Bu dinlemelerde ele geçen ve dünyada sansasyon yapacak bilgiler, Türkiye’nin bölünme sürecine sürüklendiği ihtimalini ortaya çıkarmaktadır. Bu kadar taviz vererek bir açılım sürecinin hiçbir pratik faydası olmadığını herkes görürken ısrarla sürdürmenin sebebi bu dinlemelerdedir.”

 

“GÖSTERİLEN TEPKİ, YAPILAN ANLAŞMANIN DEŞİFRE OLMASI KORKUSUNDAN”

 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılmasına da değinen Öz, “7 Şubat krizi diye lanse edilen adli vaka, devletin üst düzey görevlilerinin PKK ile yaptığı Türkiye’nin bölünmesini kabul ettikleri anlaşmadır. Gösterilen tepki, işin Başbakan’a uzanacağı ihtimali değil Türkiye’nin bölünmesi için yapılan anlaşmanın deşifre edilmesi korkusudur.” dedi.

 

Almanya’da medya ve muhalefet partileri, özellikle Sol Parti, Türkiye’nin dinlenilmesi olayını sorgulamasına rağmen, Türkiye’de Erdoğan ve AK Parti hükümetinin sessiz kalması kafaları karıştırmıştı. Alman gazetelerinde ‘Alman istihbarat teşkilatı BND’nin elinde Türkiye ile ilgili çok sorunlar doğurabilecek bilgi, belge ve görseller var’ iddiası yer almıştı.