Zarrab: Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim

Zarrab: Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim
30 Kasım 2017 12:47

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve savcılıkla iş birliğine giden Reza Zarrab jüri karşısına çıktı. Zarrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini söyledi. Zarrab’ın ilk kez tanık olarak yer aldığı duruşmadaki ifadesini anlık olarak aktardık.

 

 

BBC Türkçe

 

 

Zarrab: Tutuklu değişimi planı çalışmayınca savcılık ile iş birliği yapmaya karar verdim

 

 

New York’taki davada bugün ilk kez tanık olarak mahkemeye ifade veren iş adamı Reza Zarrab, Amerikalı avukatlarının ABD ile Türkiye arasında tutuklu değişimi girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, savcılıkla iş birliği yapmaya karar verdiğini söyledi.

Zarrab mahkemeye, Türkiye ile ABD arasında “yasal sınırlar içinde” tutuklu değişimi anlaşması yapılmasını denemek üzere avukat tuttuğunu, ancak avukatların başarısız olduklarını söyledi.

 

Zarrab avukat ekibindeki hangi isimlerin bu anlaşmayı denediklerini belirtmedi.

Duruşmayı takip eden Daily Beast muhabiri Katie Zavadski ise, tutuklu değişimi anlaşması üzerine çalışan avukatların Rudy Giuliani ve Michael Mukasey olduğunu yazdı.

 

 

ABD’li basın kuruluşu NBC, Zarrab ile ilgili geçmiş tarihli bir haberinde Rudy Giuliani ile Michael Mukasey’in Türkiye’ye giderek davayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmüş olduğunu yazmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ile uzun süredir dost olan Rudolph Giuliani, aynı zamanda eski New York Belediye Başkanı. Michael Mukasey ise George W. Bush’un başkanlığının son döneminde ABD Adalet Bakanı’ydı.

 

 

Zarrab ifadesine Perşembe günü TSİ 17:15’te devam edecek

 

 

ABD’de görülen İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında İran, Türkiye ve Makedonya vatandaşı iş adamı Reza Zarrab bugün ilk kez tanık olarak kürsüye çıktı.

Duruşmayı takip eden Amerikalı gazeteciler, Zarrab’ın anlattıklarını gün boyu Twitter üzerinden aktardı.

Reza Zarrab ifadesine 2016 yılında Florida eyaletinde gözaltına alınması sürecinde yaşananları aktararak başladı.