Zarrab davasının tanığı FETÖ’cü Hüseyin Korkmaz’ın kardeşinin ifadesi ortaya çıktı

Zarrab davasının tanığı FETÖ’cü Hüseyin Korkmaz’ın kardeşinin ifadesi ortaya çıktı
5 Ocak 2018 19:39

ABD’deki Reza Zarrab davasında tanık olan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’ın gözaltına alınan kardeşi Ali Korkmaz’ın ifadesine SÖZCÜ ulaştı. “Annem, Babam ve Hüseyin hala FETÖ’yü savunuyor” diyen kardeş Korkmaz’ın ifadesinde çarpıcı detaylar var…

 

 

 

Polis memuru olan ve 15 Aralık 2017’de açığa alındığını söyleyen şüpheli Ali Korkmaz’ın 1 Ocak’ta ifadesi alındı.

 

İfade kapsamında Korkmaz’a Zarrab davasına sunulan sahte ve çalıntı belgelerin ABD’ye götürülmesine ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. Korkmaz’ın bu soruya “ABD’deki dava ile ilgili kimse benden bilgi ve belge talep etmedi. Kimseye de herhangi bir bilgi ve belge vermedim” dedi.
“YURT DIŞINA ÇIKTIĞINI MAHKEMEYE ÇIKINCA ÖĞRENDİM”

 

Kardeşi Hüseyin Korkmaz’ın yurt dışına çıkışı ile ilgili de sorulara da yanıt veren Ali Korkmaz, “Ben Hüseyin Korkmaz’ın yurt dışına çıktığını ABD’deki davada tanık olduğunu duyduğumda basından öğrendim. Bu tarihe kadar Hüseyin Korkmaz’ın Türkiye’de olduğunu hatta İstanbul’da çalıştığını duymuştum” diye konuştu.

 

 
DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE TATİL YAPMIŞLAR

Hüseyin Korkmaz ile son olarak darbe girişiminden önce Kuşadası’nda görüştüğünü anlatan Ali Korkmaz, “Kuşadası’na ailesiyle birlikte annem Ayşe Korkmaz, babam Mustafa Korkmaz ve diğer kardeşim ile ailesi yanıma tatil yapmaya geldiler. Evimde misafir oldular. Bu tarihten sonra Hüseyin Korkmaz ile hiç bir şekilde iletişim kurmadım, kendisiyle görüşmedim, nerede olduğunu da bilmiyorum” dedi.
“AİLEM FETÖ’YÜ HİÇBİR ZAMAN KÖTÜLEMEDİ”

 

Kendisin de FETÖ’ye düşman olduğunu öne süren Ali Korkmaz bu örgütle “mücadele ettiğini” iddia etti. Ali Korkmaz, lise döneminde bir öğretmeni tarafından burnunun kırıldığını ve ailesinin FETÖ mensubu öğretmene zarar gelmemesi için onun tarafını tuttuğunu bu olaydan sonra da FETÖ’cülere kin beslemeye başladığını öne sürdü. Ali Korkmaz, babası, annesi ve kardeşi Hüseyin Korkmaz’ın hiçbir zaman FETÖ’yü kötülemediklerini ve bu yüzden ailesi ile arasının iyi olmadığını da anlattı.

 
“ANNEM VE BABAM HÂLÂ FETÖ’YÜ SAVUNUYOR”

 

2017 yılının Şubat ayında annesi Ayşe Korkmaz ile FETÖ yüzünden tartıştığını iddia eden Ali Korkmaz, “Aydın’da aileme ait olan evde annemle FETÖ konusunda tartıştık. Bulundukları yolun yanlış olduğunu devletin ve milletin yanında bulunmaları gerektiğini bunlardan vazgeçmeleri gerektiğini söyledim. Bunun üzerine annem bana ‘Söylediklerini baban duyarsa senin evine adımını atmaz, seninle bir daha görüşmez’ dedi. Bende ‘Ben sizin evinize gelmiyorum sizde benim evime gelmeyin’ dedim. Bu tarihten sonra hiçbir şekilde iletişime geçmedim” dedi.

 
HÜSEYİN KORKMAZ’IN ABD’YE GÖTÜRDÜĞÜ HARDDİSK

 

FETÖ’cü Hüseyin Korkmaz’ın ABD’deki davada bahsettiği ve annesi tarafından saklandığını söylediği harddisk ile ilgili soruya da Ali Korkmaz şöyle yanıt verdi: “Bahsedilen harddiskten haberim yoktur. Eğer haberim osaydı kesinlikle Emniyete teslim ederdim.”

Annesi ve babasının yurtdışına kaçmalarına ilişkin de bilgisinin olmadığını iddia eden Ali Korkmaz, “Yurtdışında olduklarını gözaltına alındıktan sonra öğrendim” dedi.
HÜSEYİN KORKMAZ’IN GÜNEY KORELİ EŞİ

 

Kardeşi Hüseyin Korkmaz’ın Güney Koreli eşi ile nasıl evlendiğini de bilmediğini ifade eden Ali Korkmaz “Duyduğum kadarıyla eşi Suhyun Kim (Leyla) ile İstanbul’da üniversite okuyormuş. Kardeşimle İstanbul’da çalıştığı dönemde tanışmışlar. Birbirlerine ilgi duymuşlar ve evlenmişler” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Can Özçelik/Sözcü

 

Zarrab davasının tanığı FETÖ’cü Hüseyin Korkmaz’ın kardeşinin ifadesi ortaya çıktı