Zarif bir yüz için yanak inceltme uygulaması!

Zarif bir yüz için yanak inceltme uygulaması!
12 Aralık 2018 12:18

İnsanlar birbiriyle tanışırken veya tarafından kabul görme aşamasında dış görünüşüne göre değerlendirilmektedir. Yüz özelliğimizde bu yönüyle etkin bir rol oynamaktadır. Yüzümüzde bulunan burun, ağız, dudaklar, göz rengi, saç, yanak gibi her türlü doku ve organlar ilk izlenim edinileceğimiz bölgelerimizdir.

 
Toplumuzda güzellik algıları altın oran ile doğru orantılıdır. Altın oran, yüzümüzde ki her organın bir diğerine oranını ifade etmemize yarayan değerdir. Kişinin yüzü altın orana sahip veya altın orana yakın olursa insan gözü tarafından çekici bir yüz olarak algılanmaktadır. Altın oranı belirleyen en önemli faktör, en basit anlatımıyla çene ve yanakların üçgen şeklini oluşturmasıdır. Altın oran sayesinde yüz genç, güzel, çekici ve estetik bir görünüm kazanır.
Altın orana ulaşmamıza yarayan yanak estetiği, yanaktaki yağ dokusunun fazla miktarda olduğu bölgelere uygulanır. Yanak estetiğin de uygulanan operasyonlar ile gayet başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Yanak estetiği, yüzde herhangi bir iz bırakmadan, operasyona ağız içerisinden müdahale edilerek, yanak bölgesinden 1 cm uzaklıkta bulunan fazla yağ dokularının alınması işlemidir.
Ülkemizde Hollywood yıldızlarının tercih ettiği yöntem olarak gelen bu tedaviye bişektomi ameliyatı ile kavuşmak mümkün. Yanak inceltme ameliyatı ile yanak yağları alınarak daha belirgin yüz hatları elde edilmektedir. Yanak İnceltme Ankara gibi birçok şehrimizde uygulanan popüler bir estetik tedavi yöntemidir.

 

2

 

Yanak Estetiği Ameliyatı Neden Yapılır?
Yanak estetiği operasyonu sadece kadınlar tarafından değil, erkekler tarafından da tercih edilen bir tedavidir. Hastalar için yüz yapılarına uygun farklı operasyonlar uygulanması gerekmektedir. Bu operasyonlar estetik kaygıları gidermek amacıyla kullanılabilir;
-Küçük ve belirsiz elmacık kemikleri
-Yanak bölgesinde bulunan fazla yağ dokusundan kaynaklı kare ve yuvarlak yüz görünümü
Yanak estetiği uygulamalarında genç kadınlarda daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. 20 ve 30 yaşlarındaki bireylerin yanakları genetik sebeplerden ötürü sarkmakta, yanakları yağ tabakası sebebiyle yuvarlak görünebilmektedir. Bu yapıdaki kişiler olduklarından çok daha yaşlı göstermekte ve aynı zamanda yorgun görünen bir yüz ile yaşamak zorunda kalmaktadırlar. Yanak İnceltme Ankara, İstanbul gibi yüksek nüfusa sahip bölgelerde çoğu kişi tarafından yaptırılmaktadır.
Yanak Estetiği Ameliyatı?
Bu operasyonda amaç yanaklarda fazla birikmiş yağ yastıkcıklarının çıkarılmasıdır. Bu operasyon öncesinde hasta muayene edilmekte, yapılacak işlemin planlanması yapılmaktadır. Daha sonrasında ise ağız içerisinde 1 santimlik bir kesi açılarak, fazla yağ çıkarılmaktadır. Bu ameliyat sonrasın da herhangi bir kesi izi oluşmamaktadır. İşlem genel veya lokal anestezi altında gerçekleştirilmekle birlikte, uygulama süresi ortalama 30-45 dakikadır.
Bu uygulama alanında uzman Dr.Buket YILDIRIM’ a danışabilirsiniz. Bu ameliyat alanında uzman bir cerrah tarafından, güvenilir bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde sağlığınızı riske atmış olursunuz. Hastaya uygulanacak altın oran uyumlu bir üçgen yüz yapısı sağlamak için, alınacak yağ fazlalıkları, çene yapısı ve elmacık kemiği şekli önemlidir.
Yanak Estetiği Ameliyatı Sonrası
Yanak inceltme estetiği, sonrasın da geniş ve dolgun bir yanak yapısı yerine hatları belirgin genç ve dinamik bir görünüm kazanan yanaklara sahip olunmaktadır. Uygulama sonrasında hasta günlük rutinlerine hemen dönebilmektedir.
Yanak İnceltme Ankara veya başka şehirlerde yaptırılsa dahi, operasyon sonrası iyileşme süresi boyunca uygulanması gereken birtakım kurallar bulunmaktadır. Hasta ilk gün sıvı gıdalar ile beslemeli katı gıdalardan uzak durarak bunları tüketmekten kaçınmalıdır. Bunun sebebi ağız içindeki dikişler olmasıdır. Ağız içindeki dikişler eriyebilen dikişler olmakla birlikte dikiş alma gereksinimi duyulmaz. İyileşme döneminde ağız hijyeni çok önemlidir. Düzenli olarak gargara yapılabilir ve düzenli olarak diş fırçalanması ile hijyenik bir ortam yaratılmış olur. Operasyonun etkisini tamamen göstermesi 2 hafta ile 1 ay arasında değişmektedir.