Zaman Gazetesi Yazarı’ndan Erdoğan’a tokat gibi yanıt

Zaman Gazetesi Yazarı’ndan Erdoğan’a tokat gibi yanıt
8 Kasım 2013 02:43

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “kızlı-erkekli üniversiteli evlerine baskın yapılacak” tartışmasına Zaman Gazetesi Yazarı Bülent Korucu, Başbakan’ın talimatına Kur’an’dan ayetlerle cevap vererek “Öncelikle şunu belirtmek lazım; özel hayatı ve hane dokunulmazlığını beşerî hukuktan önce dinî hukuk garanti altına almıştır” dedi.

 

Korucu ayrıca Hz. Ömer’den de bir örnek verip “Bir kısım kaygılı demokratlara, ‘Başbakan Erdoğan’ın dindarlığı, ileri sürdüğünüz gibi demokratlığından daha baskınsa endişe etmeyin’ demek yerinde olacak.” diyerek göndermede bulundu.

 

Başbakan Erdoğan’ın vali, kaymakam ve belediye başkanlarına sık sık “Hepinizin bir Ömer olmasını istiyorum.” dediği biliniyor.

 

Bülent Korucu da Hazreti Ömer’in bir eve yaptığı baskın olayını anlatarak mesaj verdi.

 

Korucu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

“Öncelikle şunu belirtmek lazım; özel hayatı ve hane dokunulmazlığını beşerî hukuktan önce dinî hukuk garanti altına almıştır. Söylediğimiz kural, Hucurât Sûresi 12. ayette şöyle ifadesini buluyor: “Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.” Birbiriniz hakkında zan (kötü düşünce) içine girmeyin, bu zanları doğrulamak üzere tecessüs etmeyin (casusluk yapmayın), zanlarınızı gıybet ve dedikodu vasıtasıyla yayıp topluma mal etmeyin.

 

HZ. ÖMER NE YAPMIŞTI?

 

Ayetin özeti böyle. Uygulamayla ilgili de çok çarpıcı bir olay şöyle anlatılır: “Hz. Ömer, bir gece Medine’de dolaşıyordu. Evlerden birinden şarkı sesleri duydu. Hemen duvara tırmanıp içeri girdiğinde hoşlanmadığı bir manzara gördü ve içerideki adama çıkıştı. Adam: “Ey Mü’minlerin Emiri, dur, acele etme. Eğer ben, Allah’a karşı bir bakımdan hata işlediysem, sen üç bakımdan hata işledin: 1- Allah Teâlâ, “Birbirinizin gizli hâllerini araştırmayın.” (Hucurât 49/12) buyurduğu hâlde, sen ayıp araştırdın. 2- Allah, “Evlere kapılardan girin!” (Bakara 2/189) buyurduğu hâlde, sen duvara tırmandın. 3- Allah, “Ey iman edenler! Kendi evleriniz dışındaki evlere, sahiplerinden izin isteyip onlara selâm vermeden girmeyiniz. Böyle yapmanız sizin için daha münasiptir. Olur ki düşünür, hikmetini anlarsınız.” (Nûr 24/27) buyurduğu hâlde, sen evime izinsiz girdin ve üstelik selam da vermedin.” diye karşılık verdi. Hz. Ömer: “Eğer ben seni affedersem, sen de beni affeder misin?” dedi. Adam kabul edince, Hz. Ömer “Affettim” diyerek evden çıkıp gitti. (Kenzu’l-Ummâl, 3/808 hadis no: 8827)