Zaharova: San Fransisco’daki Rus konsolosluğundan çıkan siyah dumanlar koruma amaçlı

Zaharova: San Fransisco’daki Rus konsolosluğundan çıkan siyah dumanlar koruma amaçlı
2 Eylül 2017 07:12

ABD’nin boşaltılmasını istediği San Fransisco kentindeki Rus konsolosluğunun bacasından siyah dumanalrın çıktığı görüldü. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova dumanın binayı ‘koruma’ amaçlı tedbirlerden kaynaklandığını açıkladı.

 

 

Sputnik

Misyondan dumanalrın çıkması üzerine itfaiyenin bölgeye çağırıldığı belirtildi. Ancak daha sonra İtfaiye Departmanı Twitter adresinden yaptığı açıklamada bir yangın olduğuna dair ihbar olmadığını duyurdu.

 

 

‘BİNAYI KORUMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR’

 

 

Zaharova da Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Binayı korumak için önlemler alınıyor. Bunlar pencereleri kapatmak, perdeleri çekmek, ışıkları söndürmek, kapıları kilitlemek, çöpü dışarı atmak, ısıtıcıyı kapatmak ve daha fazlasını içerebilir” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı iki ülke arasında yaşanan gerilimin son perdesinde San Fransisco’daki Rus Konsolosluğu’nun ve New York ile Washington’daki 2 ticaret misyonunun boşaltılmasını talep etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD güvenlik servislerinin yarın görevlilerin evleri dahil diplomatik misyonlarda arama yapacağını bildirmiş ve bunun Viyana Anlaşması’nın açık ihlali olduğunu vurgulamıştı.