"Yüzbinleri değil çevik, çelik kuvvet olsa yıkamazdı"

"Yüzbinleri değil çevik, çelik kuvvet olsa yıkamazdı"
31 Ekim 2012 10:50

Siyasetin ana gündem maddesi Ankara Ulus’taki Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları esnasında çıkan olaylar ve polisin orantısız güç kullanımı CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de gündemindeydi.

“ULUS’TA YAŞANANLAR DÜNYANIN DA GÜNDEMİNDEYDİ”


TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Öğüt, Cumhuriyet Bayramı’nın 89 yıl önce olduğu gibi, Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Gürcüsü’yle, Arap’ıyla, Ermeni’siyle, Musevi’siyle, coşkuyla Türkiye’nin dört bir yanında kutlandığını söyleyerek, Ankara’daki kutlamalarda yaşananları eleştirdi.
 
“Şüphesiz kutlamaların en çarpıcı olanı, cumhuriyetin ilan edildiği Ankara’daki kutlamalardı” diyen Öğüt, Ulus Meydanı’nda yaşananların tüm televizyon kanallarına ilk haber olarak yansıdığını ve dünya basınının manşetlerine taşındığını söyledi.
 
“HANGİ ZİHNİYET Kİ ULUSAL BAYRAMINI KUTLAYAN HALKINA TERÖRİST MUAMELESİ YAPSIN”
 
“Hangi gerekçedir ki kendilerine hediye edilen en büyük bayramı kutlamayı halkına çok görsün, engellensin” diye soran CHP’li Öğüt, ellerinde sadece bayrak tutup Ata’larının huzuruna yürümek isteyen halkına terörist gibi biber gazı ve tazyikli suyla defalarca müdahale eden araçları engelleyen zihniyeti anlamanın mümkün olmadığını söyledi.
 
” YÜZ BİNLERİ DEĞİL ÇEVİK,  ÇELİK KUVVET OLSA YIKAMAZDI, YILDIRAMAZDI VE YAPAMADI”
 
Öğüt sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“Dün Ulus’taki yüz binleri yıldırıp kaçırmaya çalışan zihniyet gördü ki, dün oradaki  yüz binleri değil çevik,  çelik kuvvet olsa yıkamazdı, yıldıramazdı ve yapamadı. Cumhuriyetin çocukları “yürüyelim arkadaşlar” sesleri arasında atalarına yürüdü. İşte bu yüzdendir ki bugün başbakan ve kabinesinin gerçekle bağdaşmayan ve suçlayıcı açıklamaları. Görmüşlerdir ki Türk halkı cumhuriyetine her koşulda sahip çıkacak.”