Yüz yüze eğitim başladı!

Yüz yüze eğitim başladı!
21 Eylül 2020 10:35

Türkiye’de okullarda yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda bugün başladı.

 

 

Fotoğraf: EPA

 

Daha önce 31 Ağustos’ta başlayacağı duyurulan yüz yüze eğitim, sadece okul öncesi öğrenciler ve 1. sınıf öğrencileri için 21 Eylül’e ertelenmiş, diğer öğrencilerin uzaktan eğitime bir süre daha devam etmesine karar verilmişti.

Öte yandan 1. sınıfların sosyal mesafeye uyamayacağı ve hijyen kurallarına dikkat edemeyeceği gerekçesiyle koronavirüsün yayılmasından endişe edenler de bulunuyor.

Koronavirüse karşı öğrencilerin ve ebeveynlerinin dikkat etmesi gerekenleri inceledik.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) çocuklar için en iyi şeyin okula devam etmek olduğunu söylüyor, hastalık belirtisi göstermedikçe ve okulda bir salgın tespit edilmediği müddetçe velilerin çocuklarını okullara göndermeye devam etmesini tavsiye ediyor.

WHO’nun Eylül’de dünya çapında okulların açılmaya başlamasına dair yayınladığı açıklamada “Küresel vakalar içinde çocukların oranı çok az, yüzde 8,5. Çocuklarda ölüm ise nadiren görülüyor.

Öte yandan okulların kapatılmasının çocukların sağlığı, eğitimi ve gelişimi, ailelerin gelirleri ile genel olarak ekonomiye bariz bir negatif etkisi oluyor” ifadeleri yer alıyor. WHO, “Çocukları okuldan almak yerine el hijyeninin önemini anlatın ve ellerini yıkamadan yüzlerine dokunmamalarını tembihleyin” diyor.