Yurttaşlar 18 adamızın Yunanistan tarafından işgal edilmesini böyle protesto etti

Yurttaşlar 18 adamızın Yunanistan tarafından işgal edilmesini böyle protesto etti
19 Kasım 2017 17:58

Yunanistan’ın 2004’ten beri işgal ettiği adalarımıza karşı hükümetin hiçbir çaba içinde olmaması yurttaşları harekete geçirdi. Vatandaşlar İzmir’den bir tekneye binip ellerindeki Türk bayraklarıyla işgal altındaki adaların karşısına demir attı. Türk bayraklarını dalgalandırdı, İstiklal Marşı okudu.

 

 

 

 

Yunanistan, 2004 yılından bu yana Ege’de Türk adalarını işgal ediyor. Ege Denizi’nde şimdiye kadar 18 adamız Yunan işgali altında. Konu şimdiye kadar defalarca gündeme getirilse de hükümet, adalara yönelik herhangi bir girişimde bulunmadı.

 

 

İŞGAL ALTINDAKİ ADANIN YAKININA KADAR GİTTİLER
Hükümetin duyarsızlığına isyan eden Müdafaai-Hukuk Hareketi Partisi, tekneyle İzmir Çeşme’nin karşısında yer alan işgal altındaki Koyun Adası’nın yakınına kadar gitti. Türk bayraklarıyla işgali protesto etti ve İstiklal Marşı okudu. Hükümete, “Bu duyarsızlığın nedeni ne?” diye sordu.

 

BAŞBAKAN KENDİ TOPRAĞIMIZA PASAPORTLA GİRDİ

 
Yurtseverler tarafından eylemin ardından Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Genel Başkanı Avukat Kadir Kartal şu açıklamayı yaptı: “Balkan Savaşı’nda ele geçirilemeyen, Türkiye’nin kurucu anlaşması olan Lozan’da verilmeyen İzmir Koyun Adası’ndaki işgal öyle boyutlara varmıştır ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı kendi topraklarımız olan Koyun Adası’na pasaport ile girmek zorunda kalmıştır! Oysa, İzmir Koyun Adası 6 millik Türk karasuları içinde yer almaktadır. Hükümetin söylediği gibi basit terk edilmiş bir kayalık değildir! 11.5 km uzunluğu olan, İstanbul’daki Büyük Ada’nın 3 katı büyüklüğünde olan bir adamızdır. Yunanistan’ın asker çıkardığı, kilise yapıp papaz atadığı, Türkiye’ye karşı taarruz tatbikatları yaptığı adalarımız ile ilgili hükümetimizin sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez! İşgal edilen her ada ile karasularını genişleten Yunanistan Ege Denizi’nin hakimi konumuna getirilmiştir. Koyun Adası açıklarında Yunan Sahil Güvenlik hücumbotları ve denizaltısı bizim içinde bulunduğumuz tekneyi takibe aldı. Adanın yerleşime de kapalı olması gerekirken Türkiye tarafına bakan yakasında bir köye tanık olduk. Yunan bayrağı çekilmiş Yunan askeri tarafından koruma altına alınmıştı. Biz ada yakınında demirleyip Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerimizle aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından basın açıklamamızı okuduk.

 

Yunan Sahil Güvenlik ekibinin yakın takibinde bu eylemi gerçekleştirdik. Tapusu, mülkiyeti vatanımıza ait olan adaya çıkamamanın üzüntüsü içerisindeyiz!

 

Kamuoyunun dikkatini çekmek, hükümetimizi, işgal karşısında görevini yerine getirmeye davet etmek için Ege Denizi’nde, Koyun Adası açıklarında, partililerimizin ve değerli gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz eylemden gazetecilik sorumluluğunuz gereği kamuoyunu haberdar edeceğinizi biliyor ve teşekkür ediyorum…

 

 

Kaynak: Sözcü