Yurtsever roketler

Yurtsever roketler
15 Aralık 2012 00:26

Patriotlar, aya roketler yollanıp insanların indirildiği altmışlı yıllarda düşünülmüş ve adı 1976 yılında konmuş ‘Phased Array Tracking Radar to Intercept On Target’ın baş harflerinden oluşuyor ve aynı zamanda yurtsever anlamına geliyor.


Mustafa MERSİNOĞLU H&H YORUM

Türkçesini ‘Hedef Önleyen Aşamalı Dizili İzleme Radarı’ diye çevirebiliriz. Artık bundan ne anlaşılır bilemiyorum ama zaten İngilizcesi de bu konuları bilmeyenler için çok anlam taşımaz. Onun için Yurtsever Roket diye kısaltmışlar, ama hangi yurdu seviyor bu roketler?

O kadar çok ülkeye satılmış ki say say bitmez. Bazı ülkeler de Almanya gibi Güney Kore’ye ikinci el olarak satmışlar. Yurttan yurta dolaşıyorlar, bu yurtsever roketler. Yurdumuza da   ABD, Almanya ve Hollanda’dan geliyorlar. Logosu da Amerikan Devriminde ki Minuteman’lerin çizimi. Minuteman’lerin Türkçesine dakik adamlar diyebiliriz ve bunlar Amerikan Devrimi sırasındaki her dakika hazır milisler.


 
Minuteman diye de roketler var ama onlar konumuzun dışında.  Bu roketler Made in ABD ve Reytheon adlı Türkiye Cumhuriyetinden bir yıl önce kurulmuş bir firma tarafından yapılıyor. Bu firmada maalesef beyin göçüne uğramış bir yakınım yıllardır çalışıyor. Emeği dönüp dolaşıp kendi yurdunu koruyacak! Keşke! Nato toprağını koruyacak! Başbakanımız öyle buyurdu.  Tıpkı Kuba krizinden önce ülkemize yerleştirilen roketler gibi ülkemizi komşuları ile savaşın içine çekecek. Bu yurtseverler bir tek para severlere yarıyacak, servetlerine servet katacaklar. Meretler iki üç milyon dollar! İthal ikamesi, 12 Eylül’ün tontonu Turgut Özal ve onun yetmeleri bugünkü hükümetçe yıkılmasa idi yerli üretir kendi savaşımızı kendimiz çıkarırdık, paramız cebimizde kalır, bahsettiğim yakınımda kendi yurdunda  kalır kendi sanayisinin gelişimine yararlı olurdu.


 
Meraklıları, üretici şirket Reytheon’un sitesinden duvar kağıdı olarak ücretsiz indirebilirler.


Yazarın Son Yazıları:
İngiltere’deki yeni korona variyantının yayılmasına neoliberalizm dogmasının etkisi oldu mu?
Başımız sağ olsun! Halkın Habercisi’nin vicdanlı, vatansever yazarını kaybettik
Yabancı basında Karadeniz gazı