Yunanistan’dan skandal karar

Yunanistan’dan skandal karar
9 Kasım 2017 22:38

Türk diplomat Çetin Görgü’nün katili ve 17 Kasım tetikçisi Dimitris Koufodinas, hapisten izinli çıktı. Koufodinas’ın çıkması Yunanistan ve ABD’de büyük büyük tepki çekti.

 

 

 

17 Kasım örgütünün bir numaralı tetikçilerinden biri olan Dimitris Koufodinas 48 saatliğine cezaevinden çıktı. 11 müebbet hapis cezası alan ve 1991’de Yunanistan’ın başkenti Atina’da Basın Ataşesi Yardımcısı Çetin Görgü’yü şehit eden terörist 2003’den beri cezaevinde yatıyordu.

 

Reuters’ın haberine Kufodinas, günde iki kez karakola giderek imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kufodinas’ın avukatı Ioanna Kurtovik, bu kararı desteklerken, ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, bu kararın Kufodinas’ın öldürdüğü kişilere ve ailelerine büyük bir saygısızlık olarak tanımladı. Tweet atan Pyatt, “Demokrasilerimiz bağımsız yargıya dayanıyor fakat bugünkü karar kurbanları ve ailelerine ayıp” dedi.

 

Aralarında ABD’li ve İngiliz diplomatların da olduğu birçok kişiyi öldüren teröristin serbest bırakılması Yunanistan’da tartışma yarattı. Eşi Pavlos Bakoyannis’i 17 Kasım 1989’daki bir saldırıda kaybeden muhafazakar siyasetçi Dora Bakoyannis, “O sadece bir terörist değil. O bir lider ve ideolojik önder ve bu cinayetleri kitaplaştıran bir cani. Çocuklarım ağlarken o bir tavernada eğlendi” dedi.

 

Syriza’dan Dimitris Papadimoulis de bu kararın Muhafazakarlar tarafından alındığını söyledi.

 

 

Kaynak: Sözcü