Yunanistan’daki uyuşturucu külçelerinin sırrı çözüldü

Yunanistan’daki uyuşturucu külçelerinin sırrı çözüldü
13 Ocak 2019 09:22

Türk Polisi’nin Yunanistan’da düzenlediği narkotik operasyonun yankısı sürerken ele geçirilen yaklaşık 200 milyon lira değerindeki 5 milyon ‘captagon’ hapıyla ilgili yeni detaylar da günyüzüne çıktı.

 

 

Polisin müthiş takibiyle sonuçlanan operasyondaki uyuşturucuların Lübnan’da Bekaa Vadisi’nde üretildiği ortaya çıktı. Zehir şebekesinin uyuşturucuyu kurşun külçelere zulalamasının sırrı da ortaya çıktı. Çetenin, x-ray ve dedektör köpeklere karşı yapılan zula için tutulan ustaya 1 lilyon lira ödediği öğrenildi. Şebekenin 5 ülkeyi kapsayan planında Türkiye’nin bulunmadığı, bu kapsamda operasyonun Türk Polis Teşkilatı adına büyük başarı olduğu vurgulandı.

 

Türk Narkotik Polisi, geçtiğimiz pazartesi günü Yunanistan’ın Pire (Piraeus) Limanı’nda önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Narkotik Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul ve Adana Emniyeti ile Yunan Polisi’nin gerçekleştirdiği operasyonda 10 milyon captagon hap ele geçirildi. Operasyon; Türk Polisi’nin, Sırbistan Sınırı’nda 24 Aralık’ta gerçekleştirdiği operasyonunun ardından, yurt dışındaki ikinci büyük narkotik operasyonu olarak kayıtlara geçti. Baskının 3 aylık bir çalışma sonucunda gerçekleştiği öğrenildi. ABD’den sonra yurtdışında uyuşturucu operasyonu yapma kapasitesine sahip olan narkotik birimlerinin çalışmasının detayların da ortaya çıktı.

 

İKİ İL EMNİYETİ ÇALIŞTI

 

Operasyona giden süreç, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Adana Emniyeti’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekeyi belirlemesiyle başladı. Şebeke ile ilgili Narkotik Daire Başkanlığı’na bilgi verildi. Aralarında Türk üyelerin de bulunduğu şebekeye yönelik çalışmalar yoğunlaştırıldı.

 

DOLAMBAÇLI GÜZERGAH

 

Şebekenin Birleşik Arap Emirliği’ne (BEA) captagon hap götürmeyi planladığı anlaşıldı. Çalışmalarda; Arap ülkelerine dağıtılacak uyuşturucunun, Lübnan’daki Bekaa Vadisi’nde üretildiği bilgisine ulaşıldı. Polis ekipleri, uyuşturucunun Suriye’nin Lazkiye Limanı’ndan gemiye yüklenerek Yunanistan ve Hırvatistan üzerinden BAE’ye götürüleceğini tespit etti. Uyuşturucunun önce Avrupa’ya ardından Arap Yarımadası’na götürülmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü

Yunanistan’daki uyuşturucu külçelerinin sırrı çözüldü