Yunan basınında Türkiye-ABD anlaşması: Ankara istediğini aldı

Yunan basınında Türkiye-ABD anlaşması: Ankara istediğini aldı
18 Ekim 2019 11:24

Türkiye’nin ABD ile sağladığı Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ara vermesine ilişkin anlaşma Yunan basınında da geniş yer aldı. Yunan radyo ve TV kanalları, yayın akışlarını keserek anlaşmanın detaylarını duyurdular.

 

Gün boyunca Türkiye’nin ABD ile müzakere sürecini izleyen Yunan yayın organları, müzakerelerin sonunda “Türkiye’nin istediği sonuçları elde ettiği” görüşünde birleştiler.

Anlaşmaya göre, Türkiye 120 saatlik bir süre için operasyona ara verecek ve bu zaman diliminde Kürt Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG), yaklaşık 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin gerisine çekilecek.

Çekilme tamamlandıktan sonra da Türkiye tamamen operasyonu durduracak, ABD de Başkan Donald Trump’ın imzasıyla yürürlüğe giren yaptırımları geri çekecek.

“Türkiyenin ölçülerine göre anlaşma” başlığını manşete taşıyan Kathimerini gazetesi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Ankara’da soğuk karşılanmalarına rağmen, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması konusundaki taleplerini kabul ettiklerini yazdı.

 

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50087094