Yükselen yeni trend, Scene framing, sahne çerçeveleme

Yükselen yeni trend, Scene framing, sahne çerçeveleme
11 Ağustos 2017 14:01

Selfie, yani özçekim dünyada moda olmuşken, genç gezginlerin dünya genelinde başlattıkları yeni trend ise, scene framing, yani; izledikleri ünlü dizi ve filmlerin önemli sahnelerinin çekimlerinin yapıldığı yerlere, turistik geziler ile giderek, bir ellerinde tabletlerinin içinde dizinin ya da filmin sahnesini açarak, arka planda da çekimin yapıldığı alanın gerçek halini koyarak fotoğraf çekilmek…

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

Özellikle Game of Thrones hayranları sayesinde, dizinin 4-5 farklı ülkede gerçekleşen çekimlerinin yapıldığı, yerlere düzenlenen turistik turlar uzun süredir patlamış durumdaydı…

 

 

Şimdi gelelim sizler için, bloggerların sayfalarından derlediğimiz sahne çerçevelerinden oluşan listemize;

 

 

1. sırada Haryy Potter’dan İngiltere’deki Gloucester Cathedral’inden bir çerçevemiz var:

1

 

 

2. sırada ise dünyayı bir dönem peşinden sürükleyen ve hala bir numaralı müzik grubu olarak anılan The Beatles’ın On Abbey Road adlı tanınmış sahnesinin Liverpool’da birebir çerçevelenmiş hali var:

2

 

 

3. sırada ise Game of Thrones’tan Arya Stark karakterinin Kuzey İrlanda’da bir ağaç önünde çekimi gerçekleşen sahnesinin, yine aynı ağaç önündeki çerçevelemesi yer alıyor…

3

 

 

4. sıramızda ise çekimleri Londra’da gerçekleşen efsane dedektifi anlatan, Sherlock adlı dizinin sahnesi, genç bir kadın tarafından bakın böyle çerçevelenmiş:

4

 

 

5. sıramzıda ise yine Game of Thrones’tan Kuzey İrlanda’daki Tollymore Ormanları’nda John snow karakteri ile bir çerçevelememiz var…

5

 

 

6. sıramızda Batman filminin ilk çekimlerinin başladığı St Pacras Oteli Londra’dan bir sahne:

6

 

 

7. sırada ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi listelerinde bir çok kez 1. sıralarda gösterilen Türkçe Esaretin Bedeli olarak çevrilen, The Shawshank Redemption filminin çekildiği Ohio’daki hapishaneden bir çeçeve yer alıyor:

7

 

 

8. sırada Game of Thrones’tan Kuzey’i aşmaya çalıştıkları bir sahne mevcut:

8

 

 

9. sıramızda ise, izlenme rekorları kıran ve çekimleri İngiltere Liverpool’da gerçekleşen Peaky Blindears adlı diziden bir sahne çerçevelenmiş:

9

 

 

10. sıramızda ise War Horse Savaş Atı filminin İngiltere’deki çekim sahnelerinden bir çerçeve yer alıyor:

10

 
11. sıramızda ise Breakin Bad aldı, dünya genelinde izlenme rekorları kıran dizide New Mexico’daki bir hamburgercide geçen ünlü sahnenin çerçevlemesi yer alıyor:

11

 

 

12. Sıramızda ise Tom Hanks’in ünlü Forest Gump filminin Utah’taki bir sahnesinden çerçevemiz var:

12

 

 
Bakalım gençler arasında hızla yayılan bu trend Türkiye’de de Aşk-ı Memnu, Asmalı Konak, İçerde, gibi bir çok dizinin çekildiği yerlerde yaygınlaşacak mı?

 

 

Engin Balım Twitter