‘YSK’nın internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz’

‘YSK’nın internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz’
14 Mayıs 2019 09:13

31 Mart seçimlerinde oy kullanan yüzlerce seçmenin, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçmen sorgulama sisteminde isminin olmadığı ortaya çıktı. İsimlerinin listelerde bulunmaması üzerine nüfus müdürlüklerine giden seçmenler, “Herkes seçmen sorgulama sistemine girerek isimlerini kontrol etsin. Bu kadarı tesadüf olamaz” dediler. Gazeteci Emin Çapa da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin olarak, “YSK’nin internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz. Her seçim olduğu gibi internet üzerinden kaydımıza baktık ve bu sefer eşim de, ben de yokuz” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın haberine göre, 31 Mart seçimlerinde Avcılar’da oy kullanan S.Ç. isimli vatandaş YSK’nin sitesine girerek ismini sorgulattığını belirterek “3-4 gün önce ismimi kontrol etmek için YSK’nin sitesine girdim. YSK’deki durumu sorgulamak için baktım ama 31 Martta oy kullanmama rağmen şu an YSK’nin sitesinde seçmen olarak görünmüyorum. Ama e- Devlet’te görünüyorum. Neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. İlk işim ilçe nüfus müdürlüğüne başvuru yapmak olacak. İsmimin görünmemesi bence bir sistem hatası değil, ismi gözükmeyen insanlar burada ortaya çıkıyor ve bu insanların siyasi görüşleri ortak. Bu bence tesadüf değil” dedi.

 

 

Gazeteciler Emin Çapa ve Rahşan Gülşan da YSK sisteminde isimlerinin bulunmadığını açıkladılar. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Emin Çapa, “YSK’nin internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz. Her seçim olduğu gibi internet üzerinden kaydımıza baktık ve bu sefer eşim de, ben de yokuz. Nasıl yani? 1.5 ayda dijital kütükten sildiniz mi bizi? Nüfus müdürlüğü yolları göründü. İnanamayıp defalarca tekrar tekrar baktım. Kendi kendime, ‘Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar alamazsın’ diye üstelik. Hepiniz seçmen sorgulama sistemine girin” dedi.

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1391187/Kayip_istanbullular_.html