YSK’dan CHP’ye yurtdışı oy yanıtı: Komisyon kurulacak

YSK’dan CHP’ye yurtdışı oy yanıtı: Komisyon kurulacak
25 Temmuz 2014 15:13

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın yurt dışındaki oyların kullanılması ile ve sandıkların Türkiye’ye gelip sayılması ile ilgili yaptığı başvuruya YSK’dan verilen yanıtta, oy torbaları nakil komisyonu ve oy torbaları ulaştırma komisyonu ile sayım-döküm ile ilgili görevli sandık kurullarının oluşturulmasının sağlanacağı bildirildi.

 
Acar yaptığı açıklamada YSK’nın verdiği yanıta değinerek, oy torbaları nakil komisyonu ve oy torbaları ulaştırma komisyonu ile sayım-döküm ile ilgili görevli sandık kurullarının oluşturulmasının sağlanacağının bildirildiğini söyledi.
Acar açıklamasında şöyle dedi:

 
“Buna göre ‘Oy torbalarının yurda getirilmesi için kiralanan uçakta, oy torbalarının taşınmasına refakat etmek ve diğer konularla görevli Yurtdışı ilçe Seçim Kurulu’nun oluşturulduğu ve kanuna göre belirlenecek iki memur üye, YSK’da temsilci bulundurma hakkına sahip siyasi partilerin ( Beş siyasi partinin ) bildirecekleri birer asil, birer yedek üye ile kurulan ve memur üyelerden en kıdemlisinin başkanlık yapacağı bir komisyon kurulacağı bildirilmiştir. Ancak ‘’ Diplomatik kuryeden teslim alınan oy torbalarını gerekli güvenlik önlemlerini almak sureti ile yurtdışı ilçe seçim kuruluna teslim etmekle görevli komisyonun kurulduğunu bildirmiştir. YSK tarafından yayınlanan 202 ve 203 sayılı genelgelerde siyasi partili üyelere yurtdışında kurulan kurullarda ve komisyonlarda yer verilmiş ve siyasi partilerin tüm bu çalışmalarda yer almasına özen gösterilmiştir.’ denilmektedir.”